Slidte legepladser bør renoveres nu - udvalgsformand udsætter sagen

Størstedelen af legepladserne på Slagelse Kommunes folkeskoler er i dårlig stand, men Helle Blak (SF) vil hellere bruge pengene på nye faglokaler.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

13 ud af 18 legepladser på folkeskolerne i Slagelse Kommune trænger til en meget kærlig hånd.

De er i så dårlig stand, at de ifølge Center for Børn og Unge bør renoveres snarest muligt. Dog er der lang udsigt til, at de gamle gynger og uinspirerede udearealer bliver frisket op. Børne- og ungeudvalget har nemlig valgt at udsætte sagen, fordi man i udvalget i stedet ønsker at prioritere midler til skolens faglokaler.

Det skriver Sjællandske.

Regningen kan ende med at lyde på et sted mellem 3,9 og 4,9 millioner kroner.

quote Det skal ikke ske på bekostning af, at eleverne så ikke har et ordentligt fysiklokale eller madlavningslokale

Helle Blak (SF), Formand, Børne- og Ungeudvalget, Slagelse Kommune

- Selvfølgelig vil vi gerne bygge legepladser. Men det skal ikke ske på bekostning af, at eleverne så ikke har et ordentligt fysiklokale eller madlavningslokale at gå ind i, når frikvarteret slutter, siger Helle Blak (SF), der er formand i Børne- og Ungeudvalget i Slagelse Kommune.

Ifølge Sjællandske lyder det i vurderingen, at flere af de kommunale legepladser har meget gammelt eller slet intet udstyr, der gør det attraktivt for eleverne at benytte sig af udearealerne. Blandt andet er der en skole, der slet ikke har en boldbane, som eleverne kan boltre sig på.


Nyhedsoverblik