Skole i Grevinge skal lukkes

Byrådet i Odsherred Kommune har besluttet at lukke Sydskolen Grevinge ved udgangen af skoleåret. Det sker på grund af besparelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et flertal bestående af Socialdemokraterne, Venstre, Dansk folkeparti, Odsherred Listen og Socialistisk Folkeparti i Odsherred Byråd har besluttet at lukke Sydskolens afdeling i Grevinge.

Skolen skal lukkes ved udgangen af indeværende skoleår, og de nuværende elever bliver tilbudt placering på Sydskolens øvrige afdelinger i Hørve, Fårevejle, Vig og Asnæs.

I en pressemeddelse begrunder kommunen beslutningen med, at kommunen skal spare penge i forbindelse med regeringens omprioriteringsbidrag, der tvinger kommunerne til at skære én procent af deres budget om året.

Lukningen af Sydskolen Grevinge samt andre reguleringer på skoleområdet vil give kommunen en besparelse på 2,5 millioner kroner.

At valget netop er faldet på Sydskolen Grevinge begrunder kommunen med et faldende børnetal, samt at mere end 50 procent af eleverne i skolens optageområde fravælger skolen.

I pressemeddelelsen skriver kommunen, at beslutningen skal være med til at skabe ro og afklaring om antallet af afdelinger i skoledistrikterne og den fremtidige placering af skolefunktioner.


Nyhedsoverblik