Se tallene: Sjællændere pendler allerlængst til arbejde

Pendlere i vores område har længere til arbejde end gennemsnittet for resten af landet. Tallene gælder både bilkørsel og kollektiv trafik.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at borgere fra Sjælland, Lolland og Falster pendler længst til arbejde. Især fra Vordingborg køres langt.

Det virker åbenbart ikke så skræmmende på borgerne på Sjælland, Lolland og Falster, at der er lidt af en køretur mellem hjemmet og jobbet.

Helt nye tal fra Danmarks Statistik viser, at det er folk fra vores område, der kører absolut længst for at komme på arbejde.

Topscorer er pendlerne i Vordingborg Kommune, som i gennemsnit kører 35,6 km for at komme på arbejde. 

Højeste pendlingsafstand på landsplan

  1. Vordingborg 35,6 km
  2. Sorø 32,2 km
  3. Faxe 31,9 km
  4. Stevns 31,2 km
  5. Guldborgsund 31,2 km
  6. Næstved 29,9 km
  7. Ringsted 29,8 km
  8. Slagelse 29,6 km
  9. Lolland 29,5 km

Tallene er fra november 2016 og viser en samlet stigning siden 2008 på 2,4 km til et landsgennemsnit på 21,5 km. De ni kommuner, hvor borgerne pendler længst, ligger alle i vores område:

Hovedstaden trækker

København vokser temmelig meget om morgenen, når folk møder på arbejde. Der er i hovedstaden en nettoindpendling på 61.700 personer, som altså viser antallet af personer, der pendler ind i København fratrukket dem, der pendler ud af byen.

Analysen viser også, at det er ansatte med arbejdsplads i Høje-Taastrup, der har længst til arbejde, nemlig i gennemsnit 30,9 km, og det kan være virksomheder som Nordea, Danske Bank, DSV og Global Connect, der trækker folk til.

Artiklen fortsætter efter grafikken

Mænd kører længst

Danmarks Statistik har også set på, hvem der kører længst i Vordingborg Kommune, og her er det altså mændene, der tilbagelægger flest kilometer. I gennemsnit pendler mænd fra kommunen 44,2 km mod kvindernes 26,7 km. 

Læs også Her skal du bo som pendler: Holbæk er den billigste kommune

Selvom borgerne på Lolland i gennemsnit pendler langt, så er balancen mellem, hvor mange der pendler ud, og hvor mange der pendler ind, langt mere lige end i for eksempel Vordingborg Kommune, hvor langt flere pender ud af kommunen end ind.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App