Se billederne: Sådan skal universitetshospitalet se ud

Politikerne i Region Sjælland har nu godkendt et projektforslag på fire sammenhængende senge- og behandlingsbygninger til det nye universitetshospital i Køge. Foto: Region Sjælland

Et projektforslag med fire senge- og behandlingsbygninger er netop vedtaget i regionsrådet. Det rummer blandt andet 789 enestuer på de øverste etager

Byggeriet af Region Sjællands hovedhospital i Køge er i fuld gang. Byggeriet foregår i flere etaper og nu har regionsrådspolitikerne netop godkendt et projektforslag på fire sammenhængende senge- og behandlingsbygninger på i alt 114.500 kvadratmeter. Bygningerne rummer blandt andet 789 enestuer, der kommer til at ligge på de øverste etager.

Enestuer til alle patienter

Når universitetshospitalet åbner for patienter, vil alle få enestuer, og der vil være mulighed for at pårørende kan overnatte.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan kommer ankomsthallen på det nye universitetshospital til at se ud.   Foto: Region Sjælland

Italienske Itinera og CMB står både for projektforslaget og selve byggeriet. De fik opgaven, efter at Region Sjælland besluttede at afbryde samarbejdet med det oprindelige rådgiverkonsortium, som ikke kunne gennemføre det ønskede projekt inden for budgettet.

Skal stå færdigt i 2024

Ifølge planerne skal den første sengebygning stå klar i efteråret 2021, og hele byggeriet skal stå færdigt ved udgangen af 2024. I 2019 bliver der også taget første spadestik på energicentralen og laboratoriehuset, der lige nu er i udbud.

Sjællands Universitetshospital i Køge kommer i alt til at koste fire milliarder kroner.

Fire senge- og behandlingsbygninger 

Sjællands Universitetshospital i Køge opføres i etaper og er en udvidelse af det eksisterende hospital.

Hospitalet skal behandle kræft, hjertesygdom og anden sygdom, der kræver specialiseret behandling, og det er et af regionens fire akutsygehuse.

De fire senge- og behandlingsbygninger kommer blandt andet til at rumme 789 enestuer, 38 intensiv pladser, 134 undersøgelsesrum, 16 operationsstuer, fem stråleterapirum, en fødeafdeling og en akutafdeling.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App