Prisvindende cykelrute får millioner i støtte

00:32

I marts måned i år vandt Østersøruten prisen som Årets Cykelrute 2019 ved den største cykel- og vandremesse i Holland.

Østersøruten får bevilget 3,7 millioner kroner af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Den 820 kilometer lange Østersørute får 3,7 millioner kroner af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Målet med den lange cykelrute er at skabe en af Europas bedst servicerede og mest kendte cykelruter – og det skal millionerne bidrage til.

- For at indfri ambitionerne vil vi arbejde på tværs af tre indsatsområder, nemlig international markedsføring, forretnings- og hotspotudvikling samt strategisk udvikling af fysiske signaturelementer langs ruten, lyder det fra Jacob Kirkegaard Larsen, destinationsudviklingschef i Dansk Kyst- og Naturturisme, i en pressemeddelelse.

- Med projektet bygger vi videre på et strategisk samarbejde, der skal skabe god grobund for fortsat samarbejde mellem aktørerne inden for cykelturismen på alle niveauer.

Her er den nye Østersørute. Foto: Vejdirektoratet.

Årets Cykelrute 2019

Cykelruten åbnede tilbage i maj sidste år. Og der skulle heller ikke gå lang tid, før ruten blev bemærket. I marts måned i år vandt Østersøruten prisen som Årets Cykelrute 2019 ved den største cykel- og vandremesse i Holland.

- Med den nye bevilling bliver det muligt at fastholde dette internationale momentum, i første omgang på det tyske og hollandske marked og derefter på yderligere markeder, siger Janne Grønkjær Henriksen, der er marketingdirektør i VisitDenmark.

Østersøruten går gennem 17 danske kommuner og strækker sig fra Møn over Lolland og Falster, igennem Sydsjælland, over Fyn og videre til Syd- og Sønderjylland. Overalt på ruten er der mulighed for gode overnatningsmuligheder og for at besøge en lang række seværdigheder.

Fakta om Østersøruten:

  • Ruten er godt 820 km lang og er formet som et 8-tal med krydsning i Svendborg.
  • Ruten er karakteriseret ved at være kystnær, går ad naturskønne veje, passerer gamle købstæder og forbi nationale og lokale seværdigheder.
  • Østersøruten løber fra den dansk-tyske grænse ved Padborg i vest, over Als og Ærø, gennem det Sydfynske Øhav, henover Lolland, Falster og Møn i øst via Sydsjælland, over Fyn og Øhavet og videre mod Lillebælt, indtil ruten føres igennem den østlige del af Syd- og Sønderjylland. Ruten forbinder dermed hele den sydlige del af landet og går helt unikt gennem ca. 90 øer.
  • Ruten bindes sammen af fem færgeforbindelser og otte broer.
  • Rutens nye skiltning er finansieret af midler fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriets cykelpuljer.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App