Politiet beder om hjælp efter groft røveri - kvinde og fedladen mand på fri fod

Politiet beder offentligheden om hjælp, efter et voldsomt hjemmerøveri tidligt fredag morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg har mine gode hunde hos mig. De passer på mig. Ingen kommer ind her, uden at de kan høre det. Så siger hundene til med det samme. Sådan er det.

Sådan siger Tonny Jensen fra Øster Ulslev, efter hans 42-årige nabo tidligt i morges blev udsat for et meget voldsomt hjemmerøveri, hvor en meget høj mand og en ret lav kvinde truede ham med en økse for at få udleveret penge.

quote Det er lidt specielt, fordi han er relativt høj, og hun er relativt lav. Der kan godt være, at nogen kan genkende parret alene ud fra signalementet

Steen von Würden, efterforskningsleder

- Det er ellers sådan et roligt og smukt sted herude. Jeg fandt først ud af det, da politiet vækkede mig for at høre, om jeg havde set eller hørt noget. Men det havde jeg ikke. Både jeg og mine hunde har sovet uden at bemærke noget, siger Tonny Jensen efter en dag, hvor teknikere fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har arbejdet intensivt på den lille vej på Lolland.

Arbejder videre med spor

Teknikerne har sikret en hel række spor, som de nu skal arbejde videre med.

Det forklarer Steen von Würden, der står for efterforskningen i sagen.

Læs også
Hjemmerøveri på Lolland: Mand truet med en økse
Læs også
Hjemmerøveri på Lolland: Mand truet med en økse

- Vi håber, at de tekniske undersøgelser kan afsløre spor, som kan føre os videre i sagen. Samtidig vil vi meget gerne høre fra vidner, der måske har set eller hørt noget i området. Ikke bare her til morgen eller i nat, men også de foregående dage, siger efterforskningslederen til TV2 ØST.

Han efterlyser også vidner, der måske kan genkende parret.

- Det er lidt specielt, fordi han er relativt høj, og hun er relativt lav. Der kan godt være, at nogen kan genkende parret alene ud fra signalementet. Det er jo noget, som nogen måske har lagt mærke til, og hvis nogen gør det, så vil vi også rigtig gerne høre fra dem, siger Steen von Würden.

Efterlysning

Politiet beder offentligheden om hjælp til at finde gerningsmændene til røveriet.

 

Gerningsperson A: Mand, ca. 40 år, ikke etnisk dansk, ca. 195 cm høj og fedladen af bygning. Han havde halvlangt hår.

Gerningsperson B: Kvinde, ca. 40 år og omkring 150-160 cm høj. Hun var almindelig af bygning og havde mellemlangt, sort hår. Kvindens alder i signalementet er blevet justeret i løbet af dagen.

 

Politiet beder om hjælp fra borgere, der har set eller hørt noget mistænkeligt eller har viden om røveriet. Henvendelse kan ske til politiet på tlf. 1-1-4.

Slap uden skader

Det 42-årige offer for røveriet slap helskindet fra røveriet efter en dramatisk flugt ind igennem et loftsrum, hvorefter det lykkedes ham at undslippe røveriet. Røverne slap fra ejendommen med et mindre kontant beløb.

- Vi ved ikke hvordan de hverken er kommet til ejendommen eller er sluppet væk igen. Men i kraft af den relativt afsides beliggenhed, så går vi ud fra at de har haft en bil med, siger han.

Politiet kan endnu ikke sige, hvorfor røverne valgte at kaste sig over den 42-årige mand.

- Vi har ikke noget motiv til det, men vi skal have undersøgt om de to røvere måske kan have haft en relation til den 42-årige. De spørger fra starten om penge – og det kan jo godt være, at det i virkeligheden alene er motivet. Det må den videre efterforskning afgøre, siger han.


Nyhedsoverblik