Ny forening skal skabe flere aktiviteter for unge i Sorø

Unge keder sig i Sorø - men nu vil de selv gøre noget ved problemet. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

I Sorø arrangerer og filmer skolebørn slåskampe helt ned til 7. klasse. Årsagen er kedsomhed, lyder svaret fra nogle af de unge, som nu arbejder på at skabe mere fællesskab i byen.

Der mangler tilbud til de unge i Sorø Kommune.

De unge keder sig, og det kan være grunden til, at flere børn og unge i Sorø bruger sociale medier til at arrangere slåskampe.

Den seneste tid har SSP-konsulenterne i Sorø Kommune registeret fire planlagte slagsmål mellem unge helt ned til 7. klasse. Derfor udsendte de et bekymringsbrev til skoleelevernes forældre på kommunens skoler, hvori de opfordrer dem til at tale med deres børn om de arrangerede slåskampe.

Ny forening skal skabe fællesskab blandt de unge

Der skal være flere aktiviteter for de unge i byen, og det har fået en flok unge til at danne deres egen forening.

Tirsdag aften var mange unge samlet i Kulturcaféen i Sorø. Her var der jamsession på programmet arrangeret af Sorø Ungdomsprojekt, der er den nye forening, som er startet af unge selv, der bor i Sorø.

Sorø Ungdomsprojekt står blandt andet bag brætspilsaftener, foredragsaftener, valgaftener og jamsessions. Og der er et klart mål med arrangementerne:

- Det er for at få et bredere fællesskab blandt unge i byen, siger Benedikte Millina Møller, der er forkvinde for Sorø Ungdomsprojekt.

Fællesskabet blandt de unge har den seneste tid samlet sig om planlagte slagsmål. Optagelserne, som TV2 ØST er kommet i besiddelse af, stammer fra en arrangeret slåskamp i et boligområde i Sorø. Her har børn og unge via sociale medier aftalt at mødes for at slås, på samme måde som det kendes fra hooliganmiljøet og film som Fight Club.

Artiklen fortsætter under billedet.

00:31

Optagelserne, som TV2 ØST er kommet i besiddelse af, stammer fra en arrangeret slåskamp i et boligområde i Sorø. Foto: Privatoptagelser.

Luk video

- De unge skal gribe den, og kommunen skal bakke op

Foreningen er stiftet af de unge selv og er ikke et projekt, der er skudt i gang af kommunen. Og det er vigtigt, at det netop er de unge selv, der står bag foreningen, mener Benedikte Millina Møller:

Jeg tror, at hvis der var nogle voksne, der havde sagt ”prøv at hør her unge: Det her er det nye sort”, så tror jeg ikke, at vi var hoppet med på den

Benedikte Millina Møller, forkvinde for Sorø Ungdomsprojekt

- Jeg tror, at hvis der var nogle voksne, der havde sagt ”prøv at hør her unge: Det her er det nye sort”, så tror jeg ikke, at vi var hoppet med på den. Jeg tror, det her er nogle unge, der skaber noget for andre unge, og det er dér succes ligger, siger Benedikte Millina Møller.

Til gengæld mener hun, det er vigtigt, at kommunen bakker op om det, når de unge i byen viser engagement og initiativrigdom.

- Jeg er heldig at bo i en kommune, hvor der er meget opbakning fra dem, der sidder i byrådet og dem, der arbejder i kommunen. Det er de unge, der skal gribe den, og så skal kommunen bare støtte op om det.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App