Nyt erhvervshus på Sjælland: - Vækstindsatsen får en super platform

Borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder, er også formand for Væksthus Sjælland. Foto: Jesper Hald - TV ØST

Fra næste år kommer der ét nyt erhvervshus i Region Sjælland, som skal være i Sorø.

Alle borgmestre i regionen gik i en samlet flok til regeringen.

For tilbage i maj måned lancerede regeringen, at der i fremtiden skulle være to erhvervshuse i Region Sjælland – et i Sorø og et i Vordingborg.

En løsning, som borgmestrene i regionen ikke syntes godt om, da det ville udfordre den erhvervsindsats, der allerede var i gang.

Det ønske har regeringen nu imødekommet. Og derfor er det nu besluttet, at Væksthus Sjælland bliver til ét nyt Erhvervshus Sjælland per 1. januar.

- Vi har mødt en stor åbenhed fra statens side i forhold til at finde den rigtige løsning for os i Region Sjælland. Og med det nye samlede Erhvervshus får vækstindsatsen en super platform. Vi kan investere endnu mere i de udfordringer, virksomhederne har fx omkring eksport og digitalisering. Og tilbuddet kommer ud til en endnu bredere målgruppe, fortæller formand for Væksthus Sjælland og borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder (Guldborgsundlisten), i en pressemeddelelse.

Medarbejdere ude i virksomhederne

Det nye erhvervshus får hovedkontor i Sorø og filial i Vordingborg.

- Udgangspunktet er, at medarbejderne skal være til stede ude i virksomhederne, siger John Brædder.

- Virksomheder får faglig sparring fra konsulenter, som kender virksomhedernes hverdag fra deres egen karriere i erhvervslivet. På den baggrund kan der så henvises til en række andre tilbud både regionale og nationale. Det kan være til de statslige ordninger i Eksportrådet, Vækstfonden eller private rådgivere, som Væksthuset historisk har haft et tæt samarbejde med, fortæller John Brædder.  

Erhvervshus Sjælland slår dørene op i nye lokaler i løbet af de første måneder af 2019.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App