11.000 besøgende uden for åbningstid: Nikolai sender live fra dyrepark

01:16

Kamelen Anton er blevet en favorit både hos de fysiske og virtuelle besøgere Video: Twitch

På streamingtjenesten Twitch tager Nikolai Ankergreen folk fra hele verden inden for i Odsherred Zoo Rescue. En ny måde at tænke velgørenhed på.

Odsherred Zoo Rescue i Asnæs er ikke som andre zoologiske haver. 

- Vi tager dyr ind, som har haft et hårdt liv. Det kan være forsøgsdyr, overskudsdyr fra andre zoologiske haver eller ulovlige dyr, der er blevet fjernet fra private, siger Nikolai Ankergreen fra Odsherred Zoo Rescue.

Nikolai Ankergren er selv vokset op i sin forældres zoologiske have, der samtidigt er et redningcenter for nødstedte, eksotiske dyr. 

Man får lov til at komme med bagom kulliserne

Nikolai Ankergren, Odsherred Zoo Rescue

For tre år siden mistede han sin far til en kræftsygdom, og redningscenteret mistede sin ene ejer. Det fik Nikolai Ankergren til at droppe datamatikerstudiet i Aalborg og vende hjem.

- Min mor havde brug for hjælpen, og dyrene havde brug for hjælpen, og det er et fælles livsprojekt, vi har i dag. 

Streamer til hele verden

Det er en dyr fornøjelse at få en rescue zoo til at løbe rundt økonomisk. Men nu har Nikolai Ankergren fundet en ny indtægtskilde. 

På streamingstjenesten Twitch sender Nikolai Ankergren live-videoer fra sin kanal Playrescue. Her kan folk fra hele verden følge med i livet i zoo'en og chatte med Nikolai. Derudover er det muligt for brugerne at donere penge til parken.

HVAD ER TWITCH?

Twitch er en streamingtjeneste, hvor brugerne kan følge deres yndlingsgamere, når de spiller computer. Man kan både se, hvordan gameren spiller og samtidigt se gameren. Platformen har cirka 15 millioner daglige brugere

 

Nikolai Ankergrens Twitch-konto hedder Playrescue

Se mere

- Det er helt unikt i forhold normale velgørenhedsorganisationer, for der sender du nogle penge, men ser aldrig rigtigt, hvad de bliver brugt til. Her kan du følge dagligdagen helt tæt på og se, når vi bygger ting, og når vi fodrer dyrene. Man får lov til at komme med bagom kulliserne, siger han.

Nikolai Ankergrens streamer cirka seks timer fem dage om ugen og har i snit 11.000 følgere. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Nikolai Ankergren og kamelen Anton er blevet et hit på streamingtjenesten Twitch Foto: Jesper Hald - TV ØST

Computerspil på vej

Udover streamingerne er den 25-årige nordvestsjællander også i gang med at udvikle et computerspil, som folk kan spille inde på Twitch.

Her handler det om at redde nødstedte dyr og bygge et redningscenter til dem. I spillet optjener man for eksempel point, hvis man donerer penge til Odsherred Zoo Rescue.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nikolai streamer seks timer i hverdagene på streamingtjenesten Twitch Foto: Jesper Hald - TV ØST

- Vi er ved at lave et spil, som skal være det produkt, vi sælger. Så når folk ser med inde på stream'en, så giver vi dem også en ting, de kan gå op i. I spillet kan man bygge sin egen Rescue Zoo (redningcenter for dyr, red.), og mens du bygger på den virtuelle Rescue Zoo, så hjælper du faktisk også ude i virkeligheden, siger Nicolai Ankergren. 

Når du bygger på den virtuelle Rescue Zoo, så hjælper du faktisk også ude i virkeligheden

Nicolai Ankergren, Odsherred Zoo Rescue

Det er 20 år siden, at Odsherred Rescue Zoo fik nye ejere, da Nikolai Ankergrens forældre overtog parken. I dag har den 600 dyr fordelt på 120 dyrearter.

Det gælder blandt andet lamaer, lemurer, kameler, forskellige fuglearter og sjældne dødninghovedeaber. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Joan Thygesen ejer dyreparken og ser et stort potentiale i sønnens streaming. Foto: Jesper Hald - TV ØST

Joan Thygesen er mor til Nikolai Ankergren og direktør i Odsherred Rescue Zoo. Hun ser med stor optimisme på sønnens nye måde at tænke velgørenhed på. 

- Det er noget, jeg ikke ville kunne købe til eller få på andre måder, så jeg synes, det er en fantastisk chance for os og meget spændende, siger hun. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App