Naturprojekt hitter: 32.000 besøgte Bøtøskoven sidste år

Et paradis for sjældne dyrearter og nu også et attraktivt sted for gæster. Bøtøskoven er populært med hele 32.000 besøgende i 2017.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kan man forene sjældne fugle og sommerfugle, vilde heste og mennesker?

Ja, det kan man sagtens, hvis man spørger Frederik Cordes, leder af Natur i Guldborgsund Kommune. Bøtøskoven på Falster er med sine 32.000 besøgende i løbet af 2017 et aldeles populært udflugtsmål.

quote Der er flere interessenter, der er gået sammen om blandt andet at lave flere ruter og stier i skoven

Frederik Cordes, leder af Natur i Guldborgsund Kommune

Selvom der er mange besøgende, bekymrer Guldborgsund Kommune sig ikke over, at der kommer endnu flere til. Der er nemlig taget højde for både mennesker og dyr.

- Der er lagt ruter og stier, der gør, at man som gæst ikke forstyrrer dyrene unødigt. Man er tilpas langt væk fra dyreområderne men stadig tæt nok på, til at man kan se noget, hvis man er tålmodig, siger Frederik Cordes fra Guldborgsund Kommune.

Fra naturplan til friluftsplan

I marts 2017 opstartede projektet til 15 millioner kroner, som skulle omdanne 150 hektar granbevoksninger til lyse skove med fugleliv, kvæg og vilde heste.

INFO OM BØTØSKOVEN

- Bøtøskoven blev i marts 2017 købt af Den Danske Naturfond 
- Det er et samarbejde mellem Den Danske Naturfond og Guldborgsund Kommune 
- Guldborgsund Kommune står for den daglige drift og koordinerer naturgenopretningsprojektet. De er også ansvarlige for etableringen af friluftsfaciliteter 

Kilde: Guldborgsund Kommune

En plan om naturbeskyttelse var iværksat, der blandt andet skulle rumme havørne, ni arter af flagermus, sommerfuglearten "den sorte ildfugl" og mange andre dyrearter. Nu er der kommet en ny plan, som skal gøre det mere publikumsvenligt at besøge skoven.

- Der er flere interessenter, der er gået sammen om blandt andet at lave flere ruter og stier i skoven. Der er mange af vores gæster, der aktivt tager i skoven med en forhåbning om at opleve det rige dyreliv. Derfor er der også et behov for, at folk kan blive guidet rundt i området. På den måde er gæsterne med på, hvad der foregår omkring dem. Det er nogle af de ting, der arbejdes på, siger Frederik Cordes fra Guldborgsund Kommune.

Et projekt i konstant udvikling 

9b.jpg
Læs også
Sjældne dyrearter skal bo på Falster
9b.jpg
Læs også
Sjældne dyrearter skal bo på Falster

Siden november 2017 har man udover et rigt fugleliv kunne se vilde heste. Effekten af deres tilstedeværelse er endnu ikke helt sikker, men deres afføring og færden i skoven kan være med til at skabe grobund for nyt liv og et varieret skovlandskab.

Selvom man kan observere mange forskellige og spændende dyr, skal man dog ikke sætte sine forhåbninger for højt op, når man besøger skoven. 

- Det er ikke en zoologisk have. Derfor kan man den ene dag se et og en anden dag noget andet. Vi kan ikke garantere, at man eksempelvis ser vildhestene hver gang, lyder det fra Frederik Cordes.

Da hele projektet stadig er relativt nyt, er planen for Bøtøskoven i konstant udvikling. Investeringerne i Bøtøskoven skal være med til at bidrage til samfundsøkonomien på sigt, hvilket har været en del af byrådsstrategien hele vejen igennem. Men først og fremmest vil kommunen gerne bevare naturen.  

Læs også
Vildheste sluppet løs på Falster
Læs også
Vildheste sluppet løs på Falster

Nyhedsoverblik