Næstved fremhæves på international miljøliste

Næstved er blevet udvalgt på en liste over 100 internationale miljøinitiativer, som andre kan lære af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Indsamling af glas og omstøbning til nye flasker og glas har nu ført Næstved Kommune ind på en liste over internationale miljøinitiativer, som andre kan lære af.

Kommunen modtager hæderen i rapporten Cities100, der skal inspirere andre byer til at sætte fokus på grøn omskoling.

quote Næstved er for alvor kommet på det grønne, globale verdenskort

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune

Det er den såkaldte glasklynge, der får byen med på listen. Her samarbejder glassorteringsvirksomheden Reiling Glassrecycling, glasproduktionsvirksomheden Ardagh Glass Holmegaard og Næstved Kommunes Ressource City om at genanvende glas. 

Samarbejdet har ført kommunen ind på nummer 63 på listen. Her står Næstved sammen med byer som London, Hong Kong og New York fremhævet for inspirerende klimaløsninger.

800 millioner flasker

Glasklyngen er et af Næstveds bedste eksempler på cirkulær økonomi.

Den indsamler og sorterer omkring 125.000 tons glas om året, hvorefter glasset bliver genanvendt til cirka 700-800 millioner flasker og husholdningsglas om året. Glasklyngen sparer dermed klimaet for ca. 15.000 tons CO2 om året.

Læs også
Enhedslisten vil hæve prisen på benzin og sætte turbo på grøn omstilling
Læs også
Enhedslisten vil hæve prisen på benzin og sætte turbo på grøn omstilling

 - Næstved er for alvor kommet på det grønne, globale verdenskort. Der er mange millioner byer på vores klode, så når vi nu ligger i top 100 over klimaambitiøse byer, betyder det, at vi er i den absolutte superliga. Tak til alle, der har været med til at bringe os til den placering. Jeg kunne ikke være mere stolt, lyder det fra borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen (S). 

De mest ambitiøse klimaprojekter i verden

Reiling Glasrecycling har i mere end 100 år indsamlet og oparbejdet glas med afsætning til glasværkerne for øje. De har i mange år været en del af glasklyngen i Næstved, og virksomheden er i dag en af Europas førende recyclere indenfor glas.

quote Vi er glade og stolte over den anerkendelse

Jesper Blicher-Nordkvist, fabrikschef i Reiling Glasrecycling

 - Vi er glade og stolte over den anerkendelse det er, at blive en del af Cities100. En anerkendelse der for os alle både forpligter og motiverer. Fokus på bæredygtighed og genanvendelse er støt stigende i hele verden og har i mange år været kerneområdet i Reiling Glasrecyclings aktiviteter. Derfor er vi naturligvis glade for, at det er kommet på den internationale klimadagsorden, siger fabrikschef i Reiling Glasrecycling, Jesper Blicher-Nordkvist, og tilføjer: 

Læs også
Skole får grønt flag - elever vil hjælpe miljøet
Læs også
Skole får grønt flag - elever vil hjælpe miljøet

- Vi håber med Cities100-anerkendelsen, at Næstved Ressource City og Reiling Glasrecycling kan være med til at bidrage til endnu mere fokus på cirkulær økonomi både nationalt og internationalt.

Cites100 er skabt som et samarbejde mellem C40 Cities og Nordic Sustainability. Cities100 fremviser 100 af de mest ambitiøse klimaprojekter i verden, og projekterne er udvalgt blandt 195 ansøgere.


Nyhedsoverblik