Næsby Strand får økonomisk håndsrækning til kystsikring

Slagelse Kommune kan se frem til økonomisk støtte til dige-projekt ved Næsby Strand. Næsten to millioner kroner er bevilliget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danmark skal være bedre sikret mod klimaforandringer, og derfor får en række kommuner og digelag i landet en økonomisk håndsrækning.

11,5 millioner kroner er bevilliget i alt.

På listen med bevillinger står Slagelse Kommune, som kan se frem til økonomisk støtte i form af 1.950.00 kroner til et dige-projekt ved Næsby Strand.

- Jeg er glad for, at vi nu har givet en økonomisk håndsrækning til nogle af de kommuner og digelag, der står med godkendte ansøgninger til digeprojekter. Det betyder blandt andet, at grundejerne ved Næsby Strand får tilskud til at etablere et nyt dige, der skal beskytte området mod oversvømmelse, siger miljøordfører Erling Bonnesen (V).  

quote Det er vi helt vildt glade for

Børge Karlsen, medlem af Slagelse Kommunes arbejdsgruppe for digeprojektet ved Næsby Strand

Et akut behov for kystbeskyttelse

Da Miljøministeriet i foråret gav digelag og kommuner mulighed for at søge økonomisk støtte til højkystsikring, anmodede Slagelse Kommune om ni millioner kroner til et dige-projekt ved Næsby Strand.

- Flere steder i Danmark er der akut behov for kystbeskyttelse, fordi vejret til stadighed udfordrer os, siger Liberal Alliances miljøordfører Carsten Bach.

- Vi er derfor tilfredse med, at vi kan bakke økonomisk op med puljemidler til de digelag og kommuner, som er godt i gang med at løse udfordringerne.

- En stor hjælp

Selvom Slagelse Kommune modtager et betydeligt lavere beløb, end hvad de søgte, så vækker det stadig stor glæde i kommunens digelag, at man ønsker at støtte projektet.

Dronebillede Faxe Ladeplads
Læs også
Millioner i spil: Kommuner og digelag kan få støtte til diger
Dronebillede Faxe Ladeplads
Læs også
Millioner i spil: Kommuner og digelag kan få støtte til diger

- Jeg har lige fået at vide af vores sagsbehandler, at vi har fået en bevilling på 1,9 millioner kroner. Det er vi helt vildt glade for. Det er en stor hjælp, fortæller Børge Karlsen, der er medlem i Slagelse Kommunes arbejdsgruppe for dige-projektet.

Aftalen er vedtaget af Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.


Nyhedsoverblik