Modstandere af Lindholm fejrer ny regering med champagne

Borgere fra Kalvehave startede dagen med morgenfest, efter det stod klart at planerne om et udrejsecenter på Lindholm droppes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Joachim. Det er ægte champagne. Kom og få et glas.

Klokken er endnu ikke syv om morgenen, men stemning er høj i Den Gule Stald i Kalvehave, hvor byens mange modstandere af et udrejsecenter på Lindholm for udviste udlændinge onsdag morgen samles for at fejre, at et politisk flertal nu vil droppe planerne om et udrejsecenter.

Det kom frem natten til onsdag, da en ny politisk aftale om en regering faldt på plads.

- Min mand vækkede mig lige efter midnat for at fortælle det. Og siden har jeg kun sovet meget lidt. Men nu holder vi fest. Det er så fedt. Og så åndsvagt. Lige nu har jeg det som om, at det er den bedste dag i hele mit liv, siger Camilla Lai Schmøde.

Hendes søn på 11 har sat dannebrogsflag i indkørslen og omkring bilens nummerplader, og nu er festen rykket ned på havnen nær færgen til Lindholm.

- Det er jo ikke vores lille gruppe og modstanden på lokale plan, der har gjort udslaget. Det er Folketingsvalget og den nye regering. Men jeg tror, at det vi har gjort, har påvirket processen. Flere har fået øjnene op for, hvor vanvittig ideen er, siger Camilla Lai Schmøde.

En gave til Kalvehave

Camilla Lai Schmøde mener, at Kalvehave kommer styrket ud af den megen virak omkring Lindholm.

- Der har været rigtig stor bevågenhed om Lindholm, både i danske og internationale medier. Og det har gjort, at vi er blevet tvunget til at arbejde sammen. Som om, at man spillede på et fodboldhold. Det betyder, at vi nu kender hinanden meget bedre, end vi gjorde før, siger Camilla Lai Schmøde.

- Folk, vi ikke kendte før, kender vi nu – og der er kommet mange flere at hilse på, når vi handler i Brugsen. På den måde kan man sige, at alt det her har været en gave til Kalvehave – når centeret nu opgives, siger hun.

Hun er i øjeblikket på sommerferie – og glæder sig til at den sidste bevågenhed om Lindholm forsvinder.

- Hvor bliver det dejligt at få den normale hverdag tilbage. Uden presse og mediebevågenhed. Det tror jeg, at vi er mange, der glæder os til, siger hun.


Nyhedsoverblik