Marcus Knuth

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Han er kampsoldat og har gjort tjeneste i 3 år i Afghanistan. I år debuterede han så på den politiske scene med et brag. Med over 7.000 personlige stemmer, fik han flere Venstre stemmer end langt mere rutinerede politikere som Bertel Haarder og Karsten Nonbo.

Marcus Knuth er økonom, soldat og diplomat. Han er nyvalgt folketingsmedlem for Venstre, hvor han nu blandt andet er integrationsordfører. Han er vokset op på Knuthenborg. Hans mor var  forfatterinden Helle Stangerup og hans far grev Adam Wilhelm Knuth, der 7 år FØR Marcus kom til verden, omlagde godset til safaripark.

Marcus Knuth har en mastergrad i administration fra Harvard University. Før det var han i to år chef for ambassadesamarbejdet ved EUs politimission i Kabul.

Inden var han i tjeneste som soldat i landet, hvilket i flere omgange var tæt på at koste ham livet. En af Marcus Knuths nære, lokale samarbejdsparterne blev senere blev henrettet af Taliban, og oplevelserne sammenfattede han i 2014 i en erindringsbog, som blandt andre Uffe Elleman-Jensen har rost til skyerne.