Lokalt kokketalent udnævnes til kaptajn for kokkelandsholdet

Christian Wellendorf. Foto: Andreas Stenmann

Christian Wellendorf fra Faxe Ladeplads er den nye holdkaptajn for kokkelandsholdet

Den 23-årige kokkeassistent Christian Wellendorf fra Faxe Ladeplads er blevet udnævnt som den nye holdkaptajn for kokkelandsholdet.

Det oplyser kokkelandsholdet i en pressemeddelelse.

Vi er utroligt stolte over at kunne tilknytte Christian Wellendorf til kokkelandsholdet

Per Hallundbæk og Mette Gassner, teamlederne på kokkelandshold

Christian Wellendorf vandt sammen med Kennet Hansen i januar Bocuse d’Or, kokkenes uofficielle verdensmesterskaber. Nu skal han forsøge at hente medaljer til Danmark ved OL for kokkelandshold i Stuttgart i Tyskland i februar 2020.

- Jeg glæder mig til at arbejde med kokkelandsholdet, som jeg har været en del af i flere år som medlem af kokkelandsholdet junior. Mulighederne har været mange efter Bocuse d'Or, og jeg er meget smigret over interessen. Arbejdet på kokkelandsholdet, hvor jeg udover at være holdkaptajn også skal løse en lang række andre opgaver i landsholdsregi, bliver en spændende udfordring, som jeg glæder mig til at arbejde på, siger Christian Wellendorf.

Artiklen fortsætter under billedet.

Christian Wellendorf og Kennet Hansen vandt i januar kokkenes uofficielle verdensmesterskaber. Foto: Andreas Stenmann

Udlært på Restaurant Babette

Christian Wellendorf er udlært på Restaurant Babette i Vordingborg og har arbejdet på Falsled Kro på Sydfyn, før han tiltrådte i en fuldtidsstilling som assistent for Kennet Hansen i forbindelse med Bocuse d'Or 2019.

Den lokale kokkeassistent har desuden vundet en lang række kokkepriser i ind- og udland.

Han er en kapacitet fra den absolutte øverste hylde i dansk gastronomi

Per Hallundbæk og Mette Gassner, teamlederne på kokkelandshold

Derfor glæder kokkelandsholdet sig over samarbejdet med Christian Wellendorf. 

- Vi er utroligt stolte over at kunne tilknytte Christian Wellendorf til kokkelandsholdet, og det vil være med til at løfte holdet frem imod OL næste år, siger teamlederne Per Hallundbæk og Mette Gassner.

- Han er en kapacitet fra den absolutte øverste hylde i dansk gastronomi, og vi er sikre på, at hans helt unikke og målrettede tilgang til tingene, vil være med til at sætte kursen for fremtidens kokkelandshold, tilføjer de.

Artiklen fortsætter under klippet.

00:32

Sådan lød det, da Christian Wellendorfs tidligere kollegaer på Babette så ham og resten af det danske team løbe med sejren ved Bocuse d'Or,

Luk video

Christian Wellendorf begynder i sit nye job allerede onsdag og skal udover at være holdkaptajn også løse en række andre opgaver for kokkelandsholdet blandt andet i forbindelse med det kommende statsbesøg i Argentina.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App