Linedancer fra Falster er årets bedste træner

Mandag blev 56-årige Birgitte Kyhn Nielsen overrasket af DGI med titlen som årets træner 2019.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Birgitte Kyhn Nielsen gør en stor forskel i foreningen Dance In Line i Nykøbing Falster.

Det blev hun hædret for mandag, hvor hun modtog DGI's store pris som årets træner 2019.

- Det er ikke rigtig sunket ind endnu. Jeg blev meget overrasket og meget, meget glad og lidt stolt og meget beæret, siger Birgitte Kyhn Nielsen.

Birgitte Kyhn Nielsen er den eneste instruktør i foreningen og træner alle klubbens fem hold fordelt på to dage i ugen.

Blev overrumplet midt i træning

Mandag aften kom DGI’s jury og alle Birgitte Kyhn Nielsens dansere på uventet besøg for at overraske hende med nyheden om hendes nye titel midt under træningen.

quote Og så var jeg godt klar over, der var noget i gærde, jeg ikke havde set komme

Birgitte Kyhn Nielsen, Årets træner 2019

- Først var vi gået i gang med at danse, og så kom der nogle fremmede mennesker ind i lokalet. Jeg dansede lykkeligt videre, men så blev musikken slukket, og så fik jeg at vide, det var DGI, der stod der, fortæller Birgitte Kyhn Nielsen.

- Først fyrede de en hvid løgn af og sagde, at jeg skulle lære en dame at danse linedance lynhurigt, siger hun og fortsætter.

- Da hun havde danset den, kom alle mine dansere fra de andre hold ind ad døren, og så var jeg godt klar over, der var noget i gærde, jeg ikke havde set komme, siger Birgitte Kyhn Nielsen.

Med titlen som årets træner i DGI følger også en check på 50.000 kroner.

- Jeg tænker, at vi skal bruge det til noget, der kommer alle danserne til gode, men hvad har jeg ingen anelse om lige nu, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Årets træner Birgitte Kyhn Nielsen ses i front med orange bluse.
Årets træner Birgitte Kyhn Nielsen ses i front med orange bluse. Foto: Privat

To dansere instillede hende til prisen

56-årige Birgitte Kyhn Nielsen har været instruktør i Dance In Line i Nykøbing Falster i 25 år, og hele vejen igennem har det været med tårnhøjt humør. Netop fordi hendes undervisning er fyldt med humor og glæde, og fordi hun er dedikeret omkring det, valgte Karina Henriksen og en anden danser i foreningen at indstille Birgitte Kyhn Nielsen til prisen.

quote Hun arbejder helt vildt meget for denne her forening og for alle danserne

Karina Henriksen, Formand, Dance In Line

- Det er simpelthen fordi, hun arbejder helt vildt meget for denne her forening og for alle danserne. Hun er jo den eneste instruktør i foreningen, og hun underviser på alle fem hold, vi har, siger Karina Henriksen, der er formand for Dance In Line.

Birgitte Kyhn Nielsen vandt over de 110 kandidater, der i år kæmpede om prisen. Hun kan nu se frem til at blive hyldet ved DGI’s årsmøde den 2. november i DGI-byen i København. Her vil hun blandt andet få overrakt checken på 50.000 kroner.


Nyhedsoverblik