Længere ventetid på byggetilladelser: - Det går for langsomt

Arkivfoto

Økonomisk vækst i samfundet er lig flere byggeprojekter - og det giver længere ventetid.

En uge ekstra skal du vente på at få kommunens tilladelse til dit byggeprojekt sammenlignet med sidste år, hvis du bor i TV2 ØST's sendeområde. Det viser en opgørelse fra Dansk Byggeri.

Mens det i 2017 tog 29 dage at få sin dag behandlet, var det i 2018 steget til 37 dage i gennemsnit. Det er langt fra godt nok, mener Dansk Byggeri.

Artiklen fortsætter efter kortet

I den sjællandske afdeling hos Dansk Byggeri, mener man, at opgaven fra kommunernes side skal klares på 14 dage. 

På landsplan er det dog kun Thisted, Sydjurs, Fanø og Vallensbæk Kommuner, der kan leve op til kravet på 14 dage, men det kan gøres bedre, mener Dansk Byggeri. 

- Sagsbehandlingen foregår digitalt langt de fleste steder, og her må man gå ud fra, at folk har samlet alt den information, kommunerne skal bruge. Derfor burde det gå endnu hurtigere end 14 dage, siger Jesper Toftebjerg Andersen, formand for Dansk Byggeri Sjælland. 

- Kort sagt. Det går for langsomt, pointerer han.

Vi har en god borgerdialog, en stram sagsbehandling og generelt få klagesager. Jeg er stolt af vores tal. 

Thorkild Lauridsen, centerchef, Plan & Miljø i Faxe Kommune

22 dage er acceptabelt 

I Faxe Kommune er ventetiden noget lavere end de 37 uger, andre i TV2 ØST's sendeområde må vente. Her går der nemlig blot 22 dage. Det er dog stadig en stigning, for året før lå ventetiden på 18 dage.

- Vores stigning er begrænset, og vi har grundlæggende, en formel der virker, men der er højkonjunktur i hele landet, hvilket vil sige, at der også kommer flere sager ind, siger Thorkild Lauridsen, centerchef, Plan & Miljø i Faxe Kommune. 

Ambitionen i Faxe Kommune er de 14 dage, som Dansk Byggeri håber på.

- Vi har en god borgerdialog, en stram sagsbehandling og generelt få klagesager. Jeg er egentlig stolt af vores tal, og vi fortsætter gerne med den samme opskrift, siger Thorkild Lauridsen fra Faxe Kommune.

Faxe Kommune ligger i top, og Holbæk Kommune ligger i bund, når det kommer til sagsbehandlingstiden af byggetilladelser i TV2 ØST's sendeområde. 

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App