Klub vil have internationalt ridecenter i topklasse

01:13

VIDEO: Odsherred Rideklub vil gerne lave et nyt i internationalt hestekulturcenter i området. I weekenden var de vært for et stort ridestævne. Video: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Ridesporten er i krise, og rundt om i regionen er flere klubber enten lukket eller tæt på. Men i Odsherred forsøger de at ændre den udvikling.

600 ryttere og deres heste var i weekenden samlet til D4 Horseshow i Vig. Et af Sjællands største ridestævner, som Odsherreds Rideklub arrangerer sammen med Vemmelev Rideklub.

Men i fremtiden drømmer de i Odsherred om at kunne arrangere endnu bedre arrangementer.

- Det er en stor drøm, vi har. Vi vil ride ind i fremtiden, erklærer Lone Nielsen, der er projektleder i Odsherreds Rideklub.

Drømmen handler om at etablere et stort hestekulturcenter. Det skal blandt andet indeholde en international ridehal med trænings- og opvisningsbane, konferencefaciliteter til 180 personer og give gode adgangsmuligheder for handicappede.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Lone Nielsen, projektleder fra Odsherred Rideklub Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Skal tiltrække turister og tilflyttere

Håbet er, at det kan skabe øget bosætning, tiltrække flere turister og styrke ridesporten i området.

Det er fantastisk, at nogle klubber har mod på livet og vil skabe bedre forhold for både spring- og dressurryttere

Jakob Leth, formand, springudvalget, Dansk Rideforbund

- Det er fantastisk, at nogle klubber har mod på livet og vil skabe bedre forhold for både spring- og dressurryttere. Ridning er en dyr sport, og mange klubber har problemer med at vedligeholde og fastholde faciliteterne, så det er et rigtig positivt projekt, der helt sikkert vil gavne ridesporten her i Danmark og kunne huse internationale stævner, siger Jakob Leth, der er formand for springudvalget i Dansk Rideforbund.

I den senere tid har der ellers været negative historier om ridesporten. Her i regionen er for eksempel klubber i Kalundborg og Stenlille lukket, mens det også ser sort ud for Holbæk Rideklubs eksistens.

Samtidig er medlemstallet hos Dansk Rideforbund faldet med 18 procent de seneste ti år.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Sådan ser tegningerne ud for to nye ridebaner på 60 meter, som opfylder til internationale krav. Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Ingen penge fra kommunen

Hestekulturcentret vil koste 15 millioner kroner, men selvom politikerne ser positivt på projektet, skal rideklubben ikke regne med økonomisk støtte fra kommunen.

Vi tror på det, ellers havde vi ikke gjort så stort et arbejde. Det skal nok blive til noget, vi kender bare ikke tidshorisonten

Lone Nielsen, projektleder, Odsherreds Rideklub

- Det er et interessant projekt, også når vi ser på turismemulighederne. Men det er ingen hemmelighed, at Odsherred Kommune er presset på økonomien og har et anlægsstop. Derfor er der slet, slet ingen garanti for, at de vil få penge til det, erkender Gitte Hededam (S), formand for Kultur- og Folkeoplysningsudvalget i Odsherred Kommune.

Odsherreds Rideklub vil derfor søge fonde, skaffe sponsorer og lave events for at samle penge til Hestekulturcentret.

- Vi tror på det, ellers havde vi ikke gjort så stort et arbejde. Det skal nok blive til noget, vi kender bare ikke tidshorisonten, fastslår projektleder Lone Nielsen.

Efter planen skal det nye center rumme over 5000 kvadratmeter under tag.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App