Kirsten Devantier

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kirsten Devantier er folkevalgt politiker for Venstre i både Region Sjælland og Næstved Byråd.  Det fleste ved, at hun var skolelærer i 40 år - de færreste at hun er jøde - og at hendes mor rejste fra hende da hun var 12 år gammel.

Hun er kendt som skolelærer og folkevalgt politiker her i regionen. Men det er nok de færreste der ved, at hun har jødisk baggrund og selv er jøde. Det gør at hendes familiehistorie er dramatisk. Hendes mormor blev sendt til Auschwitz under 2. verdenskrig.

Kirsten Devantier er 68 år gammel og bor i Næstved.  Hun har været lærer i 40 år - blandt andet på Holmegaardsskolen i Fensmark. Hun voksede op på Langeland, men hendes mor flyttede til New York, da Kirsten var blot 12 år gammel.

Siden pendlede hun i mange år frem og tilbage mellem USA og Danmark.

Kirsten Devantier kan kigge tilbage på et liv i et politik - ja lige siden hun første gang blev folkevalgt. Det var i 1978 til Holmegaard Byråd for partiet Venstre. I politik har hun i særlig grad interesseret sig for sundhed og psykiatrien. i 2014 fik hun ridderkorset af Dronning Margrethe for sit politiske arbejde.

Kirsten Devantier og hendes mand har tilsammen 4 børn og 5 børnebørn.