Jyderup Harmonika Festival genopstår i Korsør

Festivalen lukkede for to år siden efter 25 år grundet for store udgifter og mangel på frivillige. Men nu har arrangøren fundet en løsning i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Glade toner fra det 12,5 kilo tunge bælginstrument breder sig i festsalen, da Mogens Bækgaard indtager scenen i Storebælt Camping og Feriecenters lokaler.

Han har spillet harmonika, siden han var 7 år, og nu 45 år senere, stemmer han instrumenter i sit flexjob – og så var han også arrangør af den store Harmonika Festival i Jyderup gennem 25 år, som lukkede ned for to år siden.

150816_harminikafestival.jpg
Læs også
4000 til harmonikafestival
150816_harminikafestival.jpg
Læs også
4000 til harmonikafestival

Med et nyt samarbejde med Storebælt Camping og Feriecenter er det dog nu lykkedes at åbne for Harmonika Festivalen igen – nu med beliggenhed i Korsør.

Aftalen er, at fericentet lægger lokaler og faciliteter til, og så står Mogens Bækgaard for musikken.

- I de to år, jeg ikke har holdt festivalen i Jyderup, oplevede jeg, at folk savner det. Og det gør jeg selvfølgelig også. Så nu glæder jeg mig til at starte op igen, fortæller Mogens Bækgaard.

En lys idé

Festivalen lukkede, fordi udgifter ved leje af telt, madboder, strøm og andet løb op på campingpladsen i Jyderup, ligesom papirarbejdet fyldte mere end rigeligt, og manglen på frivillige kræfter blev for stor. Og det var til stor ærgrelse for de flere tusind gæster, som kom fra nær og fjern.

quote Det er rigtig dejligt. Vi glæder os meget til det

Flemming Jensen, ejer af Storebælt Camping og Feriecenter

Men det hele tog en drejning, da Mogens Bækgaard var på vej hjem fra et harmonikatræf i Jylland. Fra Storebæltsbroen fik han øje på Storebælt Camping og Feriecenter og tænkte, at det var et helt oplagt sted at give festivalen nyt liv.

Ejeren, Flemming Jensen, var helt med på idéen, og nu har de to indgået et samarbejde.

- Det er rigtig dejligt. Vi glæder os meget til det. Vi har lige solgt billetter til festivalen nede i receptionen for et øjeblik siden, så det går derudad. Så vi tror, det bliver en succes, siger Flemming Jensen.

Festivalen bliver afholdt den 31. maj-3. juni. 


Nyhedsoverblik