Formand for Stednavneudvalg: Vi tager de lokales ønsker alvorligt

Der er håb forude for borgerne i Kramnitse, Tilitse og Kuditse, der gerne vil have et Z i deres bynavne. Det siger formanden for Stednavneudvalget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgerne i Kramnitse, Tilitse og Kuditse må vente et halvt år på at finde ud af, om de må skifte S'erne i deres bynavne ud med et Z.

I dag valgte Stednavneudvalget nemlig at skyde beslutningen til hjørne - og vi spurgte formanden Peder Gammeltoft hvorfor.

Hvad er det for en afgørelse, I er nået frem til her?

- Uafgjort. Vi mener ikke, at alle myndigheder er hørt i sagen. Blandt andet er Tilitse et sognenavn, så derfor vil vi gerne lige have en udtalelse fra Kirkeministeriet om, hvad de synes om en eventuel navneændring af Tilitse. Men derudover har vi også set på, hvad er den lokale brug. I den henseende kan man sige, at der er ret pæn anvendelse af elementet Z, meget lokalt. Det er også noget, vi har taget ind i vores drøftelser. Vi er bare ikke blevet enige i Stednavneudvalget om en bestemt beslutning, netop fordi vi ikke synes alle myndigheder er endeligt hørt. 

Så hvad kommer der konkret til at ske nu?

- Vi kommer til at henvende os til Kirkeministeriet, og for eksempel godsejeren fra Kramnitse Gods mangler at blive hørt, hvad de synes om en navneændring.

Hvornår kan vi forvente en afgørelse?

- Det må forhåbentlig blive den 14. eller 15. marts 2018. Der har vi næste møde i Stednavneudvalget.

I kunne vel bare have afvist det i dag. Er der håb forude?

- I og med at vi ikke blankt har afvist det i dag, så ja.

Hvad er grunden til, at I ikke bare blankt har afvist?

- Jamen, det er jo netop, fordi vi tager den lokale befolknings ønsker alvorligt. Det skal vi jo gøre. Hvis ikke vi gjorde det, så kom der aldrig en entydig brug af navnet. Og det er det, der er så vigtigt i dag.


Nyhedsoverblik