Flere anholdt efter skudepisode ved sygehuset i Slagelse

00:34

Politiet har anholdt flere efter skudepisode ved Slagelse Sygehus.

Flere personer med tilknytning til bandemiljøet er torsdag eftermiddag blevet anholdt, efter stor politiaktion i Kalundborg.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har torsdag eftermiddag anholdt flere personer med tilknytning til bandemiljøet under en politikaktion i Kalundborg.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Anholdelserne sker i kølvandet på en skudepisode ved Slagelse Sygehus den 18. februar 2019. Her blev der affyret flere skud mod et køretøj på parkeringspladsen på Ingemannsvej.

I bilen sad en 23-årig kvinde, der ikke blev ramt af skuddene.

Det er vores opfattelse, at der er tale om et kriminelt mellemværende

Kim Kliver, politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Der er tale om personer fra bandemiljøet, og konflikten har stået imellem dem og personer fra det kriminelle miljø. Det er vores opfattelse, at der er tale om et kriminelt mellemværende, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Hvilken rolle spillede kvinden?

- Det kan jeg ikke komme nærmere ind på. Der er nogle efterforskningsmæssige hensyn, og derfor vil jeg ikke komme nærmere ind på, hvilken rolle personerne i den her sag spiller, siger Kim Kliver.

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Jens Nielsen - Byrd

Politiet slog torsdag til ved flere adresser i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen - Byrd

Ransagninger er stadig i gang

Præcis hvor mange anholdte, der er, vil politiinspektøren ikke ud med.

- Vi har anholdt flere personer. Af de anholdte, vi har, har vi besluttet, at to af dem vil blive fremstillet i grundlovsforhør for drabsforsøg i forbindelse med skudepisoden den 18. februar, siger han.

Politiet er stadig i gang med at ransage flere steder i Kalundborg.

- Vi er stadig i gang med ransagninger, og vi har ikke gjort vores samlede fund op endnu, siger Kim Kliver, der dog allerede nu er godt tilfreds med aktionen.

De her hurtige anholdelser i forlængelse af skudepisoden vidner om, at det er en prioriteret indsats

Kim Kliver, politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- De her hurtige anholdelser i forlængelse af skudepisoden vidner om, at det er en prioriteret indsats, og derfor er vi tilfredse med, at vi på den måde kan vise, at vi ser med stor alvor på de skudepisoder og den utryghed, det giver, når man skyder i det offentlige rum, siger han.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forventer, at to af de anholdte fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Næstved i morgen.

Politiaktionen foregår blandt andet i Sct. Olaiparken i Kalundborg. De har også arbejdet ved Rema 1000 i krydset ved Klosterparkvej og Bredekildevej. Se hvor på kortet her:

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App