Endnu en skov flyder med plastik: - Det er ikke acceptabelt

Plastik og metalstykker ligger spredt på skovstierne rundt om Rønnebæk Søskov ved Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Knust byggeaffald med plastik og metal.

Det ligger spredt på skovstierne rundt om Rønnebæk Søskov øst for Næstved. Rawlplugs, møtrikker, kabelrester med kobber og strips ligger ifølge avisen synligt på stierne.

- Da vi etablerede den nye skov, bestilte vi knust asfalt og beton til belægning på stierne, siger Jørgen Sandby Nielsen, der er projektleder hos Naturstyrelsen, til TV ØST.

quote Spørgsmålet er først og fremmest æstetisk – vi kan ikke acceptere, at folk skal kigge på affald, når de skal nyde naturen

Jørgen Sandby Nielsen, projektleder hos Naturstyrelsen

- Det er ikke acceptabelt, at belægningen indeholder så store mængder kabelrester, strips, metalstykker.

Der er ikke en miljørisiko

Jørgen Sandby Nielsen forklarer, at byggeaffaldet ikke er miljøforurenende.

- Affaldet er mestendels støbejern, som man bruger til at armere beton med – og det er jo naturligt forekommende i naturen. Så er der nogle kabler med kobber, som bliver indkapslet og ikke kan bevæge sig nogen steder hen, siger han.

Saltø Skov
Læs også
Skovstier er fyldt med små og store plastikstykker
Saltø Skov
Læs også
Skovstier er fyldt med små og store plastikstykker

- Så spørgsmålet er først og fremmest æstetisk – vi kan ikke acceptere, at folk skal kigge på affald, når de skal nyde naturen.

Entreprenøren fjerner affaldet

Projektlederen har tirsdag kontaktet entreprenøren, som forsikrede, at de ville komme og samle byggeaffaldet sammen.

- Der må være nogle politikere, der tager fat i det her og får lavet nogle klare regler – for ja, det er en fin tanke, at man genbruger byggemateriale, men folk skal ikke se på sådan en omgang, siger Jørgen Sandby Nielsen.

Artiklen fortsætter under indslaget.

Se eller gense indslaget: Det flyder med plastik, skidt og skrammel på skovstierne ved Saltø Skov ved Næstved. Genbrugs-grus skæmmer naturen.

Plastik på stierne i Saltø Skov 

Det er ikke første gang, at folk oplever plastik og metalstykker på skovstierne. I oktober kunne TV ØST fortælle om stierne i Saltø Skov i Næstved Kommune, som flød med store og små plastikstykker.

Saltø Skov
Læs også
Skovstier fyldt med plastik: Vi sorterer så godt vi kan
Saltø Skov
Læs også
Skovstier fyldt med plastik: Vi sorterer så godt vi kan

Her var det nedbrydningsselskabet RGS Nordic, som producerede gruset. De mente ikke, at genbrugsgrus kunne blive mere rent.

- Når der er tale om genbrugsstabil, vil der altid være en smule fremmedlegemer iblandet, og det må der ifølge reglerne også gerne være. Det kan ikke undgås, sagde Henrik Hansen, der er produktionschef hos RGS Nordics sjællandske afdeling, til TV ØST.


Nyhedsoverblik