Elever er positive overfor skolesammenlægning: - Bare vi beholder vores klasser

01:16

Lindeskovskolen har et ry for at være en dårlig skole med dårlig trivsel. Video: Lasse Skovgaard - TV ØST

Flere af eleverne i 7.A på Østre Skole i Nykøbing Faster har egentlig ikke noget problem med at skulle lægges sammen med Lindeskovskolen, hvor 80 procent af eleverne er tosprogede. De vil bare helst ikke have, at deres klasse bliver brudt op. Foto: Lasse Skovgaard - TV ØST

7.A. på Lindeskovskolen. Eleverne er glade for deres klasse, men bakker op om en skolesammenlægning. Foto: Lasse Skovgaard - TV ØST

1 af 3

Lindeskovskolen i Nykøbing Falster skal måske lægges sammen med naboskolen, Østre Skole. Det skal nedbringe andelen af tosprogede elever.

I flere af indskolingsklasserne på Lindeskovskolen i Nykøbing Falster har alle elever anden etnisk baggrund end dansk. Forældre til børn med dansk baggrund fravælger simpelthen skolen og har gjort det igennem flere år.

Lindeskovskolen har et ry for at være en dårlig skole med dårlig trivsel.

- Folk kalder vores skole for Luderskovskolen, og det, synes jeg, er irriterende, for de har jo ikke gået her, så de ved jo slet ikke, hvordan det er at være her, siger Matilde Tribler Edvarsen, som går i 7.A.

Artiklen fortsætter under billedet.

Matilde Tribler Edvardsen fra 7.A. på Lindeskovskolen. Foto: Lasse Skovgaard - TV ØST

- Hvis jeg siger, jeg kommer fra Lindeskovskolen, så har jeg set folks udtryk, siger Hussein Haidar fra 7. klasse på Lindeskovskolen. 

Hvordan ser de så ud?

- Ja, sådan helt mærkelige, siger Hussein Haidar og laver en grimasse.

Nu vil et politisk flertal lægge skolen sammen med naboskolen, Østre Skole. Det vil få andelen af tosprogede ned fra 80 procent til cirka 25 procent.

Elever vil ikke have brudt klasser op

Flere elever fra 7. klasse på de to skoler ser egentlig ikke noget problem i en skolesammenlægning, så længe politikerne også lytter til deres ønsker:

- Det ville egentlig være fint, hvis bare vi kan blive i vores egne klasser, siger Christian Kuszon fra 7.A på Østre Skole. 

Der er jo mange, der frygter, at deres børn skal gå sammen med udlændinge, og det kunne bare være fedt, at hvis de så gik sammen, og man så kunne se, at der faktisk slet ikke var noget galt med det.

Matilde Tribler Edvardsen, elev, Lindeskovskolen, Nykøbing Falster.

Hvis de to skoler bliver lagt sammen, vil det blive fra skoleåret 2020/2021. Til den tid vil Christian Kuszon skulle begynde i 9. klasse:

- Der skal vi til eksamener, og vi er jo ikke vant til at arbejde sammen med dem (eleverne fra Lindeskovskolen, red.), så det ville ikke være godt at lave nye klasser, siger han.

Hans klassekammerat Naja Brunk Lorenzen er enig:

- Jeg har ikke særlig meget imod det, men jeg vil bare gerne have min klasse, som den er nu, siger hun om en eventuel skolesammenlægning.

På Lindeskovskolen har Andreas Sandberg fra 7.A det lidt på samme måde:

- Jeg tror, det kommer lidt an på, hvilke lærere jeg får. Jeg er jo vant til de lærere, vi har her, så hvis jeg pludselig får en ny lærer, så kan det nok godt blive lidt svært. Men altså, jeg har ikke noget problem med det (skolesammenlægningen, red.), siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Andreas Sandberg går i 7.A. på Lindeskovskolen Foto: Lasse Skovgaard - TV ØST

Ikke noget galt i at gå i skole med udlændinge

Andreas Sandbergs klassekammerat Matilde Tribler Edvardsen mener faktisk, at en skolesammenlægning vil være rigtig godt - især for dem, som ser ned på Lindeskovskolen i dag.

- Der er jo mange, der frygter, at deres børn skal gå sammen med udlændinge, og det kunne bare være fedt, at hvis de så gik sammen, og man så kunne se, at der faktisk slet ikke er noget galt med det, siger Matilde Tribler Edvardsen.

På Lindeskovskolen i Nykøbing Falster går knap 200 elever. 80 procent af dem har anden etnisk baggrund end dansk. Foto: Lasse Skovgaard - TV ØST

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App