Efter uger med regn: Endelig kom solen

Efter uger med regn og rusk er vi stået op til en kold og klar solskins-morgen. Det kan betyde rimglatte veje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skyerne og blæsten er væk. I dag har vi en flot solskins-dag i vente uden regn og vind. Det klare vejr uden skyer på himlen betyder ifølge DMI, at der er god grund til at være opmærksom på nattefrost og glatte veje tidligt på dagen. 

Lunere luft på vej

At solen kigger forbi er tiltrængt. Det har nemlig været en yderst regnfuld marts indtil videre. Rekorden blev slået søndag lige over middag. Ikke siden 1873, hvor målingerne af nedbør begyndte, er der faldet så meget regn i marts måned.  Siden 1. marts er der på landsplan faldet 100,6 millimeter. Den tidligere rekord er fra marts 1978, hvor der på landsplan faldt 100 millimeter regn.

Det smukke vejr har fået Karin Kristiansen fra Frølunde Fed i Musholm Bugt til at sende os dette foto af den frostklare solopgang.
Det smukke vejr har fået Karin Kristiansen fra Frølunde Fed i Musholm Bugt til at sende os dette foto af den frostklare solopgang. Foto: Karin Kristiansen

Men i dag dominerer solen altså, og der kommer nu lidt lunere luft ind over landet, som resten af ugen giver temperaturer mellem 9 og 12 grader.

Sådan så Kelstrup Strand ved Slagelse ud her til morgen. 
Sådan så Kelstrup Strand ved Slagelse ud her til morgen.  Foto: Helle Nielsen

De gode muligheder for sol fortsætter hele ugen frem til fredag, men der kan også blive perioder med smådryp i løbet af ugen. Især onsdag bliver lidt mere omskifteligt som et typisk dansk forår med både byger og sol, oplyser DMI.

Farøbroerne her til morgen, set fra toget på vej over Storstrømsbroen.  
Farøbroerne her til morgen, set fra toget på vej over Storstrømsbroen.   Foto: Ingrid Annette Obdrup

 


Nyhedsoverblik