Efter Skælskørsag om sexmisbrug: Minister vil ændre loven

Det skal være slut med, at omsorgssvigtede børn får afvist deres retssager på grund af forældelsesfrist.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sagen fra Skælskør om to søstre, der blev sexmisbrugt af deres plejefar, får nu politiske konsekvenser. Det skriver TV 2.

Justitsminister Søren Pind (V) vil fjerne den forældelsesfrist, der afgør hvor lang tid omsorgssvigtede børn kan lægge sag an mod de svigtende myndigheder efter et misbrug.

- Når børn udsættes for seksuelle overgreb, så er det et chok, og af sådan en karakter, at erkendelsen af det og erindringen om det kan risikere først at melde sig mange år senere. Det ved vi nu, og vi kan ikke længere påstå, at vi ikke kender noget til det, siger justitsministeren til TV 2. 

Søren Pind imødekommer dermed et flertal udenom regeringen, der ønsker at fjerne forældelsesfristen i sager om misbrug af børn. Det skal ikke kun gælde i sager mod staten, men også i sager mod gerningsmanden.

- Jeg vil indlede en drøftelse med de øvrige blå partier om en ophævelse af den strafferetslige side af det her, så vi kan komme efter forbryderne - også lang tid efter, lyder det fra Søren Pind.

Ophævelsen af forældelsesfristen vil dog ikke ske med tilbagevirkende kraft. Justitsministeren håber derfor, at pigerne fra Skælskørsagen kan finde trøst i at have vist vejen, så reglerne nu ændres.


Nyhedsoverblik