Efter shitstorm: Lena dropper at kalde isbar for Lydolph

Lena Sigil åbner torsdag en isbar i Vordingborg. Efter en hård medfart dropper hun nu at kalde butikken for Lydolph. Foto: Ida Kristensen - TV ØST

Indehaveren af en ny isbar i Vordingborg har valgt, at isbaren ikke skal bære navnet Lydolph efter svar fra sin advokat.

Slet og ret Isbar.

Det kommer den nye isbutik i Vordingborg til at hedde til at begynde med. Det har indehaver Lena Sigil besluttet, efter hun har snakket med sin advokat.

- Jeg har talt med min advokat, og han har sagt, at han ikke kan garantere, jeg vinder sagen, hvis den kommer i retten. Det, der står på skrift, er en lille smule svævende. Det kan gå til begge sider og formentlig til hans (Jørgens Lydolphs, red.) side, fortæller Lena Sigil, indehaver af Isbar i Vordingborg og fortsætter:

Jeg har talt med min advokat og han har sagt, at han ikke kan garantere, at jeg vinder sagen, hvis den kommer i retten

Lena Sigil, indehaver, Isbar i Vordingborg

- Jeg har hele tiden sagt, er der den mindste tvivl, så skal jeg ikke hedde Lydolphs Isbar.

Tvist om navnet

Torsdag åbner den nye isbar i Vordingborg. Og ejeren, Lena Sigil, havde regnet med at kalde den for Lydolphs Isbar.

Hun fortalte til TV2 ØST tirsdag, at hun ikke havde forestillet sig, det ville give problemer. Igennem de sidste fem år har hun nemlig drevet en isbar i Nakskov med navnet Lydolphs Isbar. Og derfor regnede hun med, det ville være uproblematisk at åbne en ny isbar med det samme navn i Vordingborg.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jørgen Lydolph i sin isbar i Nykøbing Falster. Foto: Ida Kristensen - TV ØST

Men det skulle vise sig at være anderledes. Da Lena Sigil købte isbaren i Nakskov, købte hun den af grundlæggeren af Lydolph Is, Jørgen Lydolph. Og han mener, hun kun har lov til at bruge hans navn på isbaren i den by, hun købte den i. Jørgen Lydolph udtale til TV2 ØST i går:

- Det er mit navn. Og hun har fået lov til at bruge mit navn i Nakskov. I forretningen dernede. Der må hun bruge det. Det er aftalen. Men når hun starter en ny forretning, så skal hun ikke igen – slet ikke når hun ikke spørger mig. Det kan man ikke, sagde Jørgen Lydolph.

Indtil videre hedder den bare Isbar

Lena Sigil, indehaver, Isbar i Vordingborg

Shitstorm på Facebook

Da Jørgen Lydolphs datter, Anna Lydolph, hørte om isbaren i Vordingborg, skrev hun et indlæg på Facebook, hvor der blandt andet står:

Det var med dyb forundring, jeg forleden modtog en besked fra en facebook-ven, bosiddende i Vordingborg, med spørgsmål om min far nu også åbner isbar i Vordingborg.

Godt nok har min far, Jørgen Lydolph, givet købere tilladelse til at videreføre forretninger i hans navn, såfremt de overholdt hans forretnings-koncept. Mundtlige aftaler, som er blevet overholdt af anstændige forretningsdrivende. Men da ikke i Vordingborg!

Artiklen fortsætter under videoen.

01:53

Lena Sigil røg ud i en decideret shitstorm, efter Anna Lydolph skrev et opslag på Facebook.

Luk video

Opslaget er delt og kommenteret mange hundrede gange. 

- Efter den shitstorm, jeg har været udsat for, er jeg ikke sikker på, jeg overhovedet vil have noget med det navn at gøre, siger Lena Sigil, der altså har besluttet helt at droppe navnet Lydolph i sin nye butik.

- Indtil videre hedder den bare Isbar. Jeg havde jo bestilt et skilt med Lydolphs, men det kommer ikke op, siger hun.

Planen om at åbne klokken 11 torsdag den 11. april, holder Lena Sigil dog fast i.

- Jeg håber, der er nogle mennesker, der ikke synes, jeg er dum, og som har lyst til at få en gratis is i morgen og støtte mig senere. Mine is fejler jo ikke noget, siger ejeren af Isbar.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App