Toårig dreng faldt i vandhul - er afgået ved døden

En dreng har torsdag formiddag været involveret i en drukneulykke i Mørkøv. Han er fløjet til Rigshospitalet, og hans tilstand er kritisk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

OPDATERING: Fredag eftermiddag fortalte Midt- og Vestjællands Politi, at den toårige dreng døde som følge af drukneulykken.

Rigshospitalet, Riget
Læs også
Toårig død efter drukneulykke i Mørkøv
Rigshospitalet, Riget
Læs også
Toårig død efter drukneulykke i Mørkøv

---

En dreng har torsdag formiddag været involveret i en drukneulykke i Mørkøv.

Ifølge TV2 ØST's oplysninger blev en lægehelikopter sendt til området ved Torbenfeld Gods torsdag morgen. Godset ligger godt halvanden kilometer fra Mørkøv. I en Facebook-gruppe fremgår det, at ulykken er sket ved Rævebjerg i Mørkøv. Det bekræfter politiet.

Politiet bekræfter også, der er tale om en drukneulykke.

- Det er en dreng, der er faldet i vandet. Vi har været derude i forbindelse med, at redningspersonale også har været derude for at undersøge stedet og for at afhøre de personer, der er derude, sagde Henrik Olesen, vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi, torsdag eftermiddag.

Byskovskolen
Læs også
Skolebørn og lærer ramt i hovedet under ulykke i klasselokale
Byskovskolen
Læs også
Skolebørn og lærer ramt i hovedet under ulykke i klasselokale

Drengen er to år - næsten tre år gammel. Fredag formiddag fortæller Charlotte Tornquist, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi:

- Drengen kommer væk fra gruppen af børn og bliver fundet i vandhullet. Da politiet kommer frem, er han revet op, og der er på begyndt livreddende førstehjælp. Men han er livløs, og vi får tilkaldt redningshelikopteren, der flyver ham til Rigshospitalet i kritisk tilstand, og det er fortsat meldingen.

Kritisk tilstand

Politiet efterforsker nu sagen nærmere.

quote Det er en dreng, der er faldet i vandet

Henrik Olesen, vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi er derude for at klarlægge hændelsesforløbet og så bliver det behandlet som en arbejdsulykke, siger han.

Fredag formiddag oplyser politiet:

- Politiets yderligere opgave i sagen er at få afhørt alle de voksne, der har været med på turen for at få klarlagt hændelsesforløbet. Det var ikke muligt torsdag. Vi har orienteret Arbejdstilsynet, og det gør vi i forhold til, om der skulle være sket overtrædelser af lovgivningen. Når politiets undersøgelser er færdige, vil Arbejdstilsynet afklare, om der strafferetsligt skulle være yderligere i denne sag, siger Charlotte Tornquist.

- Umiddelbart er det en tragisk ulykke, men det er vores forpligtigelse som myndighed at gøre det.

Ifølge TV2 ØST's oplysninger, skulle barnet være fra Børnehuset Krummeluren. TV2 ØST har været i kontakt med lederen af Krummeluren, som ikke ønskede at udtale sig.

Psykisk førstehjælp

Arbejdstilsynet oplyser til TV2 ØST, at de er orienteret om ulykken, men at deres ansvar i første omgang er at sikre de ansatte i forhold til ulykken.

De oplyser, at de ansatte på institutionen modtager psykisk førstehjælp efter ulykken, og da Arbejdstilsynets opgave er at sikre de ansattes vilkår, gør de ikke mere ved sagen her og nu, men giver de ansatte ro.

Kornblomsten
Læs også
Daginstitution ramt af skimmelsvamp - skal genhuses på ubestemt tid
Kornblomsten
Læs også
Daginstitution ramt af skimmelsvamp - skal genhuses på ubestemt tid

De vil dog sansynligvis aflægge institutionen et besøg om nogle dage, når ulykken er kommet mere på afstand.

De afventer dog især politiets undersøgelse af forløbet.

Holbæk Kommune har tilsynsforpligtigelse 

Holbæk Kommune afventer også politiets nærmere efterforskning af, hvad der er sket. Det er Holbæk Kommune, der har tilsynsforpligtigelse med alle daginstitutioner, uanset om de er private eller kommunale.

Det vil sige, at Holbæk kommune jævnfør Dagtilbudsloven er forpligtet til at føre tilsyn med alle dagtilbud i kommunen.

- På nuværende tidspunkt afventer vi politiets efterforskning i sagen. Det gør vi, når der sker sådan nogle tragiske uheld. Det gør vi uanset, om det er en kommunal eller en privat institution. Når det er en privat institution, vil vi derefter bede om at få en redegørelse fra institutionen, siger Christian Simonsen, fagchef i Læring og Trivsel.

Hvad tænker I om, at sådan en tragik hændelse overhovedet kan ske?

- På nuværende tidspunkt tænker vi ikke noget om det. Det kan vi ikke udtale os om, for vi kender ikke hændelsesforløbet, siger fagchef Christian Simonsen. 

Artiklen er opdateret:
Clock11. okt 2019, kl. 07:24
Tidligere fremgik det alene af artiklen, at en helikopter var sendt til området ved Torbenfeld Gods. Nu er der tilføjet, at politiet ikke har oplyst, præcis hvor ulykken er sket, men at der i en Facebook-gruppe står, at ulykken er sket ved Rævebjerg i Mørkøv.
Clock11. okt 2019, kl. 09:58
Fredag formiddag giver politiet flere oplysninger om sagen. Artiklen er opdateret, så det nu er mere klar, hvad der skete. Politiet oplyser også, hvor ulykken er sket.
Clock11. okt 2019, kl. 12:23
Artiklen er opdateret med citater fra fagchefen i Holbæk Kommune, der udtaler sig om deres tilgang til sagen.

 


Nyhedsoverblik