Dragerup - Ågerup

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På årets sidste vandretur følger Sille Fjordstien ved Holbæk Fjord. En tur, hvor hun bl.a. lærer noget om torpedoer, gallehvepse og de vejfarendes skytsengel.

Turen begynder ved Dragerupskoven, hvor man finder hele 28 gravhøje. Derfra går det videre til den gamle sømilestation, hvor forsvaret tidligere afprøvede og indstillede torpedoer - en aktivitet der blev stoppet, da torpedoerne blev så langtrækkende, at der var fare for at de ville ramme Orø.

Videre forbi hjemmeværnets skuddistrikt til grevindens badehus, der engang var hjemsted for glade gæster medbringende badetøj og madkurv. I dag ligner det - set med Silles øjne - mest af alt et fængsel fra en cowboyfilm.På et af træernes blade sidder der nogle mærkelige røde kugler.

Det er pupper med gallehvepsens larver, og historien vil vide at HC Andersen skrev sine eventyr med den sorte væske i pupperne.De vandrende møder fotografen Allan Hansen, der næsten daglig færdes i naturen og knipser hundrevis af billeder, inden de slutter dagens etape i Ågerup Kirke hvor de finder deres egen skytsengel Skt. Gertrud.