DMI advarer mod voldsom regn og skybrud

Husk regntøjet, hvis du skal ud tirsdag. DMI advarer mod kraftig regn og skybrud i hele vores område i løbet af i dag og i morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vær opmærksom på, at vand kan samles i for eksempel kældre, vejbaner og viadukter. Luk vinduer og døre – og kør efter forholdene.

Sådan lyder opfordringen fra DMI, efter de tirsdag morgen har opgraderet et varsel om voldsomt vejr til at omfatte hele vores region.

Varslet gælder fra klokken 11.00 til 21.00 i morgen aften, og varsler risiko for mellem 25 og 35 millimeter regn på seks timer – og risiko for lokale skybrud, hvor der falder mere end 15 millimeter regn på en halv time.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Varslet har indtil nu kun været gældende for Lolland Kommune, men udvides altså til Guldborgsund og alle kommunerne på Sjælland, der hidtil kun har været omfattet af et såkaldt risikomelding.

DMI oplyser på Twitter, at det er cocktailen af fugtig luft, lidt sol og temperaturer op til 28 grader, der skaber forudsætningerne for, at der ventes regn- og tordenbyger mange steder. Der kan stedvis være tale om mange millimeter regn.


Nyhedsoverblik