Byråd siger ja - genopbygning af vikingeborg kan gå i gang

Ved et møde i byrådet i Slagelse mandag aften blev det endeligt besluttet, at genopbygningen af Trelleborg bliver en realitet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er mere end 1000 år siden der blev bygget en rund vikingeborg ved Slagelse. Nu har det kommunale byråd besluttet, at der skal bevilges penge til et projekt, der vil genopbygge dele af den gamle ringborg.

Ny Trelleborg, som projektet hedder, er et samarbejde mellem Nationalmuseet og Slagelse Kommune, og det har været på tegnebrættet i længere tid.

Læs også
Stor donation gør drøm til virkelighed - nu skal vikingeborg genskabes
Læs også
Stor donation gør drøm til virkelighed - nu skal vikingeborg genskabes

Nu er den endelige beslutning om at gennemføre genopbygningen af den gamle borg så taget, og det skulle gerne trække flere turister til området.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Det er denne del af ringborgen, der nu skal genopføres. Illustration bringes med tilladelse fra Ny Trelleborg.
Det er denne del af ringborgen, der nu skal genopføres. Illustration bringes med tilladelse fra Ny Trelleborg. Foto: Ny Trelleborg /Slagelse Kommune

Turister fra Storbritannien, Italien og Frankrig

Anders Rosbo, der er kommunikationschef i Visit Denmark, har tidligere fortalt til TV2 ØST, at det er især britiske, italienske og franske turister, der forbinder vikingetiden med Danmark. Genopbygningen af Trelleborg og et samarbejde med øvrige vikingeattraktioner vil kunne gøre en forskel, vurderer han.

quote Jeg er ikke i tvivl om, at et stærkere tilbud også vil give flere besøgende, og dermed også vil tiltrække flere til området

Anders Rosbo, kommunikationschef, Visit Denmark.

Han peger på billet-fællesskaber og busser mellem attraktionerne som måder at øge antallet af besøgende begge steder.

- Vi konkurrerer ikke kun med Sverige og Norge - men eksempelvis også med oplevelsesrejser, naturrejser og rejser i gastronomi. Rejser i dansk historie er kun ét af rigtig mange tilbud, som udenlandske turister vil møde. Men jeg er ikke i tvivl om, at et stærkere tilbud også vil give flere besøgende, og dermed også vil tiltrække flere til området, sagde han.

Blev kun brugt i kort tid

Det et ikke hele vikingeborgen, der vil blive genskabt. Planen er at bygge en port med en strækning på 15 meter på hver side, og desuden skal der på yderligere 10 meter på hver side af dette skabes en kullise, der skal illustrere omfanget af forsvarsværket.

Der vil blive bygget høje træmure, såkaldte palisader, og gravet en voldgrav, sådan som fæstningsværket så ud tilbage i år 981.

Vikingefestival på Trelleborg
Læs også
Vikingeborg skal genopbygges - sådan kan man lokke turisterne til
Vikingefestival på Trelleborg
Læs også
Vikingeborg skal genopbygges - sådan kan man lokke turisterne til

Selvom der er tale om et solidt fæstningsværk, så har Trelleborg ikke været en borg, hvor vikingerne boede i flere generationer. Man mener, at vikingeborgene oprindeligt kun blev i brug i et tidsrum på mellem fem og ti år.

Det forventes, at genopbygningen af borgen går i gang i efteråret 2019.


Nyhedsoverblik