Borgmester om brev fra minister: - Vi tager kritikken til efterretning

Borgmesteren beklager den måde, sagen er blevet håndteret på. Foto: Ida Valsted - TV ØST

Guldborgsund Kommune ser indad og ser deres procedurer efter i sømmene efter kaotisk sag om anbringelse af en 12-årig dreng.

Borgmesteren i Guldborgsund Kommune, John Brædder (Guldborgsundlisten), har fået et noget spidst brev fra landets børne- og socialminister Mai Mercado (K).

I brevet kritiserer ministeren kommunens håndtering af sagen om 12-årige Andreas fra Sakskøbing, som pludselig fik at vide, han skulle flytte på institution, selv om han har boet hos sin plejefamilie, siden han var fem år gammel.

Kommunen ville sætte plejefamiliens løn ned, og da familien stillede spørgsmål til lønnedgangen, opfattede kommunen det, som om de opsagde samarbejdet.

Siden er der lavet en ny aftale, og drengen bor fortsat hos sin plejefamilie.

- Jeg synes, at forløbet i den konkrete sag fremstår mildest talt kaotisk og noget præget af uklarhed, skriver Mai Mercado i brevet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Børne- og Socialminister Mai Mercado mødte før et samråd plejeforældrene Maria og Jacob Hansen, der havde en tvist med Guldborgsund Kommune om deres 12-årige plejesøn Andreas. Foto: TV2

Kommunikationen er kommunens ansvar

Og den kritik tager John Brædder til sig.

- Vi har selvfølgelig taget kritikken til efterretning og er selvfølgelig også i gang med at kigge indad i forhold til, hvad vi i fremtiden kan gøre bedre, siger han.

Det er mennesker, vi har med at gøre i begge ender, så derfor bliver selvfølgelig nødt til at kigge indad for at gøre det endnu bedre næste gang

John Brædder (Guldborgsundlisten), borgmester

Hvordan synes du selv, at Guldborgsund Kommune har håndteret den her sag?

- Der er ingen tvivl om, at når det handler om de her følsomme sager, som det her jo er, så er det kommunens ansvar, at kommunikationen foregår optimalt. Og som der også bliver skrevet fra ministeren, og som vi også har sagt i redegørelsen, så har det her været et lidt kaotisk forløb, hvor der kommunikativt ikke har været helt styr på aftalerne den ene og den anden vej. Så det vil vi selvfølgelig tage meget alvorligt og kigge indad for at se, hvordan vi undgår, at noget lignende sker igen.

- Der har været svigt

Hvordan har I tænkt jer at gøre det?

- Efter at have modtaget brevet fra ministeren kigger vi selvfølgelig indad og går vores procedurer igennem, herunder også at man har styr på både det skriftlige og det kommunikative og prøver at rette de steder, hvor ministeren henstiller, at det skal vi stramme op på, siger borgmesteren.

Har det fået konsekvenser for nogle af dem, der har behandlet den her sag?

- Der er jo ingen, der ønsker, at en sag skal komme ud i det, som den her sag er mundet ud i. Det, jeg forholder mig til nu, er, at nu er der lavet en aftale med familien, og der er kommet ro omkring barnet. Det er egentlig det allervigtigste. Nu kigger vi selvfølgelig indad omkring vores procedure, men jeg vil gerne understrege, at der altså ikke er nogen, der ønsker, at det skal komme hertil, hverken kommunen plejefamilie eller vores medarbejder som sådan, siger John Brædder.

- Det er vi selvfølgelig rigtig kede af. Vi vil gerne gøre tingene så godt som overhovedet muligt for alle vores borgere. Det er mennesker, vi har med at gøre i begge ender, så derfor bliver selvfølgelig nødt til at kigge indad for at gøre det endnu bedre næste gang. Der har været svigt, misforståelser fra begge parter, og dem skal vi rette op på, slutter han.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App