Borgmester i grænsekommune: Den nuværende kontrol skaber falsk tryghed

(Arkivfoto) Holger Schou Rasmussen (S) mener grænsekontrollen, kan gøres meget mere effektiv. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

DF vil have fast grænsekontrol, men Lollands borgmester kalder den nuværende grænsekontrol for symbolpolitik, der skaber falsk tryghed.

Onsdag meldte Dansk Folkeparti ud, at de vil have indført fast grænsekontrol, hvis de skal lægge mandater til en ny regering. Den nuværende udformning af grænsekontrollen er dog langt fra god nok, mener Lollands Borgmester, Holger Schou Rasmussen (S).

- Det er simpelthen falsk tryghed, den grænsekontrol giver. Det er symbolpolitik, og jeg synes, man bør tænke meget mere intelligent i forhold til, hvordan man laver grænsekontrol i dag, siger borgmesteren.

Han peger på, at der er mange steder, hvor man nemt kan krydse den danske grænse uden at møde en politimand.

- Hvis der er nogen, der virkelig vil spekulere i at smugle våben og mennesker ind i virkelig stor stil, så tager man jo ikke over Rødby Færge, og man tager ikke over Flensborg, siger Holger Schou Rasmussen.

Borgmesteren fra Lolland mener, at det i stedet skal være op til politiet, hvordan grænsekontrollen skal udføres. 

- Jeg er tilhænger af, at man giver opgaven til politiet og til eksperterne, som ved, hvordan laver man en ordentlig og effektiv grænsekontrol, siger han og nævner efterforskning af kriminelle netværk og samarbejde på tværs af grænserne, som mere effektive måder at sikre den danske grænse på.

Borgmester: Kontrollen ødelægger det fornuftige i Femern-forbindelsen

Holger Schou Rasmussen peger også på, at det kan give problemer på den kommende Femern-forbindelse, hvis der fortsat står politi og kontrollerer bilerne, der krydser den dansk-tyskegrænse.

- Den dag Femern-forbindelsen åbner, og der er grænsekontrol, og det tager 20 til 25 minutter at komme forbi, så går ideen af det fornuftige med, at man skal skabe bedre forbindelser og bedre regionalt samarbejde mellem lande, siger borgmesteren, der mener, at EU er en vigtig brik i arbejdet for at sikre de danske grænser.

- Det vigtigste er, at EU’s ydre grænser styrkes. Det er jo der, der er problemer, siger han. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App