Stor øvelse - bilister stoppet af kampklædte hjemmeværnsfolk

En omfattende øvelse hos Hjemmeværnet stoppede lørdag trafikken i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lørdag kørte trafikken i Holbæk ikke helt, som den plejede. Flere biler oplevede nemlig at blive stoppet af uniformerede og bevæbnede hjemmeværnsfolk. 

Men det er der en god forklaring på, fortæller kaptajn Henrik Uhrbrand, chef for operations- og uddannelsessektionen i Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland.

- Vi kører en større øvelse i distrikt Midt- og Vestsjælland, hvor vi certificerer vores beredskabsklare soldater. Det er hjemmeværnsfolk, som har modtaget uddannelse op til deltagelsen, og som efterfølgende bliver beredskabscertificeret. Det betyder, at de kan indgå i bevogtningsopgaver, hvis politiet eller andre beder om det, forklarer Henrik Uhrbrand.

Artiklen fortsætter under billedet

 
  Foto: Michael Nordborg

Som en del af øvelsen blev store dele af Valdemar Sejrsvej, som løber tværs gennem Holbæk, derfor spærret af hjemmeværnsfolk, som skulle guide en kolonne af politi- og militærkøretøjer sikkert videre.

- Kolonnen er startet på hjemmeværnsgården på Microvej i Holbæk. Derfra er de blevet guidet ind gennem byen for at træne vores politikompagnier i den type regulering, de kan blive indsat i. Det er selvfølgelig koordineret med politiet, før de gør det, siger Henrik Uhrbrand.

Artiklen fortsætter under billedet

 
  Foto: Michael Nordborg

Den del af øvelsen, som foregik i Holbæk, er nu slut, men kolonnen er kørt videre nordpå med forsyninger.  Øvelsen fortsætter nemlig til søndag på Søværnets Center for Våben i Sjællands Odde og Marinestation Kongsøre i Holbæk.

I alt deltager 180 hjemmeværnsfolk i den store øvelse, som Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland har fået hjælp til af hjemmeværnsfolk fra Nordsjælland og Syd- og Sønderjylland.


Nyhedsoverblik