Beboere er vrede over skraldespande, der ikke bliver tømt

Mange borgere får ikke tømt affald i dag, fordi skraldemændene strejker i flere kommuner.

Skraldemændene strejker i flere kommuner, og det gør beboerne utilfredse med ikke at få afhentet skrald.

Borgerne må kigge langt efter at få tømt skraldespande i dag.

I hvert fald hvis man bor i Ringsted, Guldborgsund, Sorø, Næstved eller Slagelse kommuner. På grund af overenskomststridigheder strejker skraldemændene i dag, og det er flere beboere utilfredse med.

- Når jeg betaler penge for at få tømt min skraldespand hver 14. dag, så skal den da tømmes. Det lugter, der ligger jo madaffald, og selvom det er pakket ind, så vil det jo lugte alligevel. Jeg synes, at det er noget svineri og noget ged, siger Alice Yhbæk fra Næstved.

Når jeg betaler penge for at få tømt min skraldespand hver 14. dag, så skal den da tømmes

Alice Yhbæk, Næstved

Strejken sker i sympati med skraldemændene i Frederikshavn, som har strejket siden onsdag i sidste uge. Ifølge fagforeningen 3F er skraldemændene i Frederikshavn utilfredse med, at et nyt affaldssystem går udover deres arbejdstid.

Artiklen fortsætter under billedet.

Alice Yhbæk fra Næstved får ikke tømt affald i dag, fordi skraldemændene strejker i flere kommuner. Foto: TV2 ØST

Har tømt en hel fryser

Ligesom Alice Yhbæk er også Benny Kelfast fra Næstved er utilfreds med, at han ikke har fået afhentet sit skrald i dag. Det er på trods af, han normalt er godt tilfreds med affaldssorteringen i kommunen.

Det bliver ikke lækkert. Vi må finde deodoranten frem

Benny Kelfast, Næstved

- Desværre har jeg tømt min fryser fuldstændig for madvarer i aftes, så nu ligger der frosne madvarer hernede (i skraldespanden, red.) og i en af poserne er der masser af fisk. Det bliver spændende her til weekenden, hvordan det så kommer til at lugte. Så hvis ikke de kommer her før weekenden, ja så bliver det nok ikke før engang i næste uge, så får vi lidt fluer og ting og sager. Det bliver ikke lækkert. Vi må finde deodoranten frem, siger han.

Ifølge Ritzau har sagen været for Arbejdsretten torsdag, hvor renovationsarbejderne blev idømt en bod, men sagen er fortsat ikke afsluttet.

Det er endnu uafklaret, om det betyder, at arbejdet bliver genoptaget. Det skal renovationsmedarbejdere i Frederikshavn tage stilling til fredag morgen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App