Bager laver koncerter for kunderne: - Vi er nødt til at skabe mere liv

En bager har sat sig for at samle folk og skabe mere liv i Haslev. Derfor serverer han brød og musikkoncerter hver lørdag henover sommeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når man går til bageren lørdag formiddag er det som regel for at købe ind til morgenbordet.

Men Mesterbageren i Haslev har også andet på tilbud end håndværkere, wienerbrød og kanelsnegle.  

Han har nemlig udvidet sortimentet med livemusik. 

- Jo, det har jeg, og det er jo i kraft af, at vi har fundet ud af, at jeg har et hjerte for musik. Så jeg er begyndt at lave nogle musikarrangementer i byen, siger Brian Hansen.

Hver lørdag banker hans bagerhjerte ekstra højt. Her inviterer han nemlig byen til musik og morgenbrød.

quote Vi håber bare på, at folk synes, at der er en god stemning og en god, hyggelig atmosfære

Brian Hansen, bager, Mesterbageren, Haslev

Derfor stormer lyden af Van Morrisons kendte nummer Brown Eyed Girl ud af højtaleren i et hvidt telt foran bagerbutikken. Her står to musikere og synger, mens den ene slår tonerne an på guitarstrengene. I butikken bliver der langet brød over disken.

- Vi håber bare på, at folk synes, at der er en god stemning og en god, hyggelig, atmosfære, når man sidder foran bageren en lørdag formiddag, siger Brian Hansen.

Kunder trodser regn: - Det er hyggeligt

Kaffen er varm, øllene er billige. Men en lille detalje spiller ikke rigtig, og det er sommervejret. 

Regnen falder nemlig i sikker takt med musikken. Men de gæster, der havde dristet sig ud i regnen, hyggede sig alligevel.

Blandt andet Flemming Jensen fra Haslev. 

- Det er smadderhyggeligt. Man hilser på nogen, man kender, og så er der god musik. Men det er selvfølgelig sjovere i solskinsvejr, siger Flemming Jensen.

Også Michael Westh fra Haslev nød formiddagen. 

Artiklen fortsætter under billederne.

Lise Hjorth nyder at komme til mesterbagerens koncerter hver lørdag i Haslev.
Lise Hjorth nyder at komme til mesterbagerens koncerter hver lørdag i Haslev. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST
Fra scenen spiller musikerne alt fra Van Morrison til Kim Larsen og TV2.
Fra scenen spiller musikerne alt fra Van Morrison til Kim Larsen og TV2. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Musikken er dejlig, og bageren er hyggelig, og vi bor lige ved siden af, så vi kan høre musikken hver weekend. Vi nyder den oplevelse, siger han. 

Lise Hjorth fra Haslev havde også trodset regnen lørdag formiddag. Og hun ved godt, hvad det gode er ved at komme til bagerens koncerter. 

- Ja, det er jo musikken og hele stemnigen og alt det der. Og så dét at købe en kop kaffe og sidde og nyde den, siger Lise Hjorth.

Konkurrencen er hård

Siden tankstationerne og supermarkederne begyndte at sælge billig bakeoff og lukkeloven kom til, er konkurrencen for at overleve som bager blevet hård.

Det viser tal fra brancheorganisationen Bager- og Konditormestre i Danmark.

Siden år 2000 er mere end halvdelen af de danske bagere nemlig lukket. Dengang leverede cirka 1600 bagere blødt brød, rugbrød og kager til danskerne over hele landet. Men i dag er kun omkring 700 bagere tilbage.

Derfor har Brian Hansen og hans kone, Jette Hylleberg Hansen, følt sig nødsaget til at skille sig ud. Så sidste år indførte parret det ugentlige, musikalske indslag. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Merete Winther fra Nakskov gæstede lørdag Mesterbagerens koncert i Haslev.
Merete Winther fra Nakskov gæstede lørdag Mesterbagerens koncert i Haslev. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Bagere er bare hårdt ramt i øjeblikket, og man skal være anderledes. Det er vi. Vi er anderledes, så det viser vi gerne, siger Jette Hylleberg Hansen.

- Tiderne er svære, og der er udfordringer hele tiden. Man bliver nødt til at være med. Og en måde, jeg synes, at man kan være med, det er at være med i det lokale erhvervsliv og med i gaden, siger Brian Hansen og fortsætter:

- I gamle dage var bagermestrene nogle sure gamle mænd, der gik på arbejde. Her sendte mange husmødre, der ikke havde styr på deres børn, børnene i lære. Der fik de nogle tæv. Men i vore dage er bagermestrene ligesom at have en forretning, hvor man skal være en del af erhvervslivet. 

Vil samle byen

Brian Hansen tjener ikke på musikarrangementerne, men han håber, at folk på den lange bane lægger flere kroner i kassen hos Mesterbageren. 

Samtidig håber han, at flere butikker i Haslev vil følge hans eksempel.

- Vi kæmper mod de store: Næstved, Ringsted, Køge. Og Køge har et alletiders musikliv inde i baggårdene. Der har jeg idéen fra. Og så tænkte jeg, at vi er nødt til at gøre et eller andet i Haslev - også lørdag formiddag, så vi kan skabe noget mere liv i byen, siger Brian Hansen. 

Tiltaget bliver hilst velkomment af flere af bagerens besøgende. De mener, at det giver god medning at skabe liv i Haslev.

- Det er jo livsglæde. Det er noget, byen mangler. Vi mangler den hygge, der kunne være, hvis man lukkede gaden, så man kunne udvide det her koncept til hele gaden, siger Michael westh fra Haslev.

- Det er fedt. Man skal jo gøre et eller andet for at tiltrække nogle mennesker. Så det er en god idé med musik, så nogle mennesker kommer forbi. Og så er det samtidig hyggeligt, siger Merete Winther, der har taget turen til Haslev fra Nakskov.

Bagerens koncerter fortsætter hele sommeren.


Nyhedsoverblik