Dom: Mor dømmes hårdere end far i sag om overgreb på børn

Arkivfoto. Foto: Lars Andersen - TV ØST

En far får et års fængsel, mens en mor straffes med et år og tre måneders fængsel for blandt andet at udsætte deres fire børn for vold.

Et års fængsel til faderen, og et år og tre måneders fængsel til moderen. Desuden bliver moderen varetægtsfængslet øjeblikkeligt.

Sådan lyder dommen fra Retten i Næstved i en omfattende sag om en fader og moders overgreb på deres børn - og efterfølgende moderens instruktion til børnene om at lyve i videoafhøringerne i sagen, sådan så faderen kan blive dømt.

Begge forældre overvejer nu, om de vil anke dommen.

Dommen faldt tirsdag kort før klokken 14.00, efter parret tidligere på dagen blev kendt skyldige i hovedparten af anklagerne. Markant var det dog, at faderen blev frikendt for at have voldtaget sine døtre.

Anklager Jeanette Wincentz Andersen havde krævet 3,5 års fængsel til faderen, mens hun havde krævet 4,5 års fængsel til moderen. Her var de to år for at have forsøgt at få faderen dømt for falske anklager.

Sagen stammer fra Korsøregnen, hvor de fire børn i familien de sidste seks år er blevet udsat for slag, spark og andre typer vold de seneste seks år. Desuden har forældrene tævet hinanden og mishandlet familiens to hunde.

De to forældre blev tidligere tirsdag kendt skyldige i en række punkter i sagskomplekset. 

Ved skyldkendelsen stemte en nævning imod dommen, mens fem nævninge samt sagens tre dommere stemte for kendelsen. Den sidste nævning mente, at faderen kunne straffes for voldtægt på baggrund af retssagen.

Faderens vold var værst – men moderen skal straffes hårdere

Blandt tiltalerne mod faderen var blandt andet slag, spark og i flere tilfælde skub ned af trappen fra 1. sal, der vejede tungt i dommen.

Når anklageren imidlertid krævede en hårdere straf i sagen til moderen, så skyldes det, at hun forsøgte at få børnene til at lyve ved videoafhøringerne, sådan så faderen kunne idømmes en endnu værre straf. 

Både moderens og faderens forsvarer havde på forhånd krævet en markant anderledes straf i sagen. Faderens forsvarer havde krævet en straf på maksimalt seks måneders fængsel, mens moderens advokat havde krævet en straf på maksimalt fire måneders fængsel.

Moder flygtede efter voldsomt overgreb

Selvom moderen i sagen blev straffet hårdere end faderen, så var det alligevel hende, der i sin tid henledte rettens opmærksomhed på sagen.

Det skete, da hun efter at være blevet tævet og truet på livet foran de fire børn, flygtede fra hjemmet. Sagen blev herefter meldt til politiet.

Både faderen og moderen har nægtet sig skyldig i sagens hovedforhold.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App