Valg lige på trapperne: tag kandidattesten nu

Så skal der snart stemmes. Til sommer er det fire år siden, at seneste folketingsvalg blev afholdt. Foto: TV ØST

Foto: Frederik Racher

1 af 2

Snart fylder valgplakaterne landskab og lygtepæle. Men hvem skal man stemme på? Tag TV ØST's kandidattest over Sjællands Storkreds her.

Et folketingsvalg ligger lige rundt om hjørnet – og de politiske partier har længe forsøgt at sælge deres politiske budskaber til vælgerne.

Folketingsvalget skal nemlig være afholdt inden den 17. juni, fordi der som minimum skal være folketingsvalg hvert fjerde år - og det seneste valg var den 18. juni 2015.

Men hvor skal krydses sættes? TV ØST har sammen med de øvrige TV2-regioner og TV 2 udarbejdet en kandidattest, hvor du kan få et bud på, hvilke kandidater du er mest enig med. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Kandidattesten er udviklet sammen med Megafon, TV 2, TV2 Regionerne og datavirksomheden Paqle.

Det er frivilligt for folketingskandidaterne, om de vil medvirke, men allerede nu har mellem 70 og 80 procent af de 108 opstillede folketingskandidater her i vores region givet deres bud på, hvad de står for politisk. Ved at tage testen kan du få en idé om, hvilken folketingskandidat, der passer bedst til dig.

Det er analysevirksomheden Megafon, der sammen med TV 2, TV 2 Regionerne og datavirksomheden Paqle har udviklet testen.

Vælgernes egen dagsorden

Inden formuleringen af spørgsmålene har Megafon gennemført omfattende kvalitative og kvantitative undersøgelser blandt danskerne om, hvilke konkrete emner og forhold, der har betydning, når de skal sætte deres kryds.

Det er altså vælgernes egen dagsorden, der har været udgangspunktet.

Testen består af en række spørgsmål om alt fra brugerbetaling på ældreområdet over folkeskolereformen og til udlændingepolitik. Når testen er taget, har du et godt bud på, hvilken kandidat i Sjællands Storkreds du er mest enig med.

Og hvem ved - måske bliver du overrasket?

Du kan tage testen her

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App