Frivillige: Stort at Næstved er vært for landsholdskamp

Det er første gang i 24 år, at Næstved er vært for en landsholdskamp. Det er stort, hvis man spørger de frivillige fra den lokale håndboldklub.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag hjalp omkring 30 frivillige fra den lokale håndboldklub til med at gøre Arena Næstved klar til byens første landsholdskamp i 24 år. Det er en stor begivenhed for byen, når det danske kvindelandshold skal spille om en EM-kvalifikation mod Rusland i den nye Arena Næstved.

Sådan lyder dommen, hvis man spørger Jens Jakob Bork, som er en af de frivillige fra Næstved Herlufsholm Håndbold, der har været med til at vaske halgulvet rent for harpiks.

- Jeg synes, det er fantastisk. Det er simpelthen så fedt, at der er nogen, der har taget initiativet og bygget en arena med det antal mennesker, der skal til for at holde en landskamp, siger Jens Jakob Bork.

Kollegaen Susanne Steen er ved at pynte hallens tribuner op med røde og hvide farver til en kæmpe tifo, og hun er også positiv omkring arrangementet.

- Det er kæmpestort for Næstved, at vi bliver kendt på den her måde, og at vi kan samle frivilligheden. Jeg synes, det er det fedeste, at vi er så mange frivillige, der gider bruge vores fritid på det her, siger Susanne Steen.

Arena Næstved er med til at arrangere den store landskamp, og eventchefen Randy Thybo føler sig godt rustet til opgaven.

- Det er rigtig stort for os. Nu er vi lidt trænede, i forhold til den VM-slutrunde vi kørte i december (2015 red.), så synes vi selv, at vi er ved at være verdensmestre i at afvikle håndbold. Men det er specielt, når det er Danmark, der skal spille, siger Randy Thybo.

Sidste gang Danmark spillede landskamp i Næstved var i 1992, hvor kvindelandsholdet også mødte Rusland. Her tabte danskerne med 18 – 24  til Rusland.