Minkavler venter på svar fra kommunen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En minkavler har ventet i to år på at få lov til at udvide sin virksomhed og hun har endnu ikke fået svar fra Næstved Kommune. I det første program  kan du møde minkavler Ann-Mona Larsen fra Brandelev.

Og så er en af Danmarks hurtigste kvinder, rallykøreren Jeannette Kvick, gæst i studiet.

Må vente år på at udvide forretning

Minkavler har ventet over to år på miljøgodkendelse fra Næstved Kommune.
 
Det er nu over to år siden, at minkavler Ann-Mona Kulsø Larsen fra Brandelev udenfor Næstved sendte sin ansøgning om at udvide sin forretning af sted til Næstved Kommune.
 
Der er stadig ikke kommet noget svar retur og tålmodigheden er ved at være brugt op.
 
-       Jeg synes, det er spild af gode kræfter. Jeg tænker, de må kunne lave en anden arbejdsgang, end de har gjort de seneste to år, fortæller Ann-Mona Kulsø Larsen.
 

Stigende priser på pels fra mink er én af årsagerne til at minkgården går strygende og at Ann-Mona Kulsø Larsen gerne vil bygge en minkhal mere, som kan rumme 5.500 mink. Virksomheden kan blandt andet øge deres indtjening med 3, 5 millioner kroner om året og der vil også blive skabt flere arbejdspladser.

Hos Næstved Kommune erkender man fejlen og forklarer sig med store arbejdsbyrder.

-       Vi konstaterede i starten af året, at vi havde vi stor pukkel af sager og den pukkel har vi måtte gnave af, siger Poul Kold, der er centerchef for Miljø og Natur i Næstved Kommune.

Ifølge centerchefen er situationen ikke tilfredsstillende for hverken minkavleren eller for kommunen.

-       Vi omfordeler vores midler, sådan så vi kan ramme det niveau, der kommer af ansøgninger for selvfølgelig skal vi hjælpe erhvervslivet til at tjene penge, siger han.

Poul Kold fortæller også, at han forventer minkavlerens ansøgning afklaret indenfor to-tre uger.

-->