Tre københavnervenner realiserer drømmen - bygger femstjernet naturhotel i Stensved

quote Det bliver fucking magisk

Af Anne Lundbye, Jacob Viuf Overgaard og Mikkel Rise

- Der var en af vores naboer, der spurgte, om ikke vi kunne bruge deres skov til at lave noget, og så eksploderede idéerne, fortæller Alexandra Ek.

Sammen med sine to venner, Karen White og Lennart Petersen, er hun gået i gang med et vildt projekt. De tre vil nemlig bygge et naturhotel med restaurant, spa og luksustelte.

Babbo’s Woods er navnet på det femstjernede hotel midt i skoven, som vil forbinde naturlivet med luksusoplevelser nær Møn.

TV2 ØST' ungdomsredaktion, KRAS, har fået lov til at følge de tre venner 20 dage før åbningsdatoen, hvor de allerede har over 60 bookinger.

- Vi når det, og det bliver fucking magisk, siger Lennart Petersen.

Oprindelig var tanken, at Babbo’s Woods udelukkende skulle være en madoplevelse, hvor de tre ville køre en foodtruck ud på forskellige lokationer og lave mad og events.

- Så tegnede jeg en tegning, og lige pludselig kom der et telt på tegningen. Så kom der en mark på tegningen – og pludselig var det et helt stykke land, vi manglede, siger Lennart.

Da vennerne fik ideen til at skabe Babbo's Woods begyndte de at tegne skitster.
Da vennerne fik ideen til at skabe Babbo's Woods begyndte de at tegne skitster.

- Det begyndte bare at rulle som en snebold, tilføjer Karen.

Vi har no clue om det, vi laver

Lennart, Karen og Alexandra er i fuld gang med at gøre marken i Stensved lige uden for Vordingborg på Sydsjælland klar til at modtage gæster på deres luksuriøse Naturhotel Babbo’s Woods. 

Men de tre københavnervenner står over for ukendt land og har absolut ingen anelse om, hvad de har givet sig i kast med.

- Vi har no clue om, hvad det er, vi laver, siger Alexandra Ek.

Video: BABBO’S (1:6) - Gris på flugt

Selvom Lennart har skitseret byggeprojekter og bygninger på tegninger forinden, så går det ikke helt som planlagt.

- Alt, hvad jeg har tegnet på det her projekt, er ramt uden for skiven, siger Lennart.

- Vi er på så stejl en bakke, at det kan ikke andet end at blive sjovt.

- Der er så meget, man skal lære, når man skal bygge nye ting, siger Alexandra.

Ny i naturen

Har drevet restaurant sammen

De tre venner kender hinanden fra tidligere, hvor de sammen driver restaurant i København. Her gjorde de sig deres første erfaring med at bygge noget op fra bunden.

- Vi fik muligheden for at overtage et hjørne på Frederiksberg, som var et bageri, hvor Karen havde arbejdet, siger Alexandra.

- Vi fik bygget restauranten op på tre dage, hvor vi arbejdede fra morgen til aften. Bauhaus var vores bedste ven, siger Alexandra.

- Vi malede restauranten i farven ’Happy Yellow, tilføjer Karen White.

Restauranten Babbo-ria på Godthåbsvej på Frederiksberg er lidt over et år gammel.
Restauranten Babbo-ria på Godthåbsvej på Frederiksberg er lidt over et år gammel.

På hjørnet af Godthåbsvej på Frederiksberg åbnede de tre venner bageriet Babbo-ria med italienske retter for et års tid siden, og senere udvidede de med en lillesøster restaurant, der bærer navnet Baby Babbo.

- Jeg har en italiensk kammerat fra Sicilien, der fortalte mig, at i Norditalien er de slet ikke så forskellige fra arabiske lande, hvor de kalder deres fædre for ’babba’, men der kaldte de dem for ’babbo’. Babbo er et børneslang for en faderlig figur i familien, og jeg kunne sagtens forestille mig et barn sige ’babbo’ eller ’babba’. Det var virkelig sødt, siger Lennart.

Kørte Danmark tyndt under nedlukningen

Da coronakrisen meldte sin ankomst, købte de tre venner en bus, som de spraymalede gul, og så lavede de den om til en camper, så de kunne smutte ud af København, når de havde lyst til at tage på eventyr.

- Så bestemte vi os for at tage en smuttur til Ribe, som blev til at køre hele vestkysten op, som blev til at køre hele østkysten ned, som blev Fyn rundt og Sjælland rundt. Så pludselig havde vi kørt Danmark flad og brugt hele nedlukningen i minibussen, fortæller Lennart.

quote Vi fik mulighed for at køre ud og finde nogle af de primitive sider frem, vi egentlig altid har haft

Lennart Petersen

- Det gav en enorm indsigt i, hvad vi gerne vil. Vi fik mulighed for at køre ud og finde nogle af de primitive sider frem, vi egentlig altid har haft. Vi har altid godt kunne lide at vandre og bruge naturen. Vi synes også, det er fantastisk dejligt at lave mad på åbent bål, så lige pludselig kom vi tilbage til det. Vi fik vores stressniveau drastisk ned og kom væk fra telefonerne.

Da hele Danmark lukkede ned begav de tre venner sig på eventyr i den gule minibus, de havde købt.
Da hele Danmark lukkede ned begav de tre venner sig på eventyr i den gule minibus, de havde købt.

Coronakrisen giver mulighed for at få folk med ud i naturen

På køreturen rundt i Danmark fik de tre venner mulighed for at komme tættere på naturen, end de normalt er, når restauranterne kører for fuld blus i hovedstaden.

- Den branche, vi er i, er en branche, hvor alt går helt vildt hurtigt inde i København. Vi knokler, vi fester – det er et benhårdt miljø for ligesom at kunne slå igennem og vise, at man er god nok. Så det med at turde at træde ud af København og rykke herned, dyrke sine egne grøntsager og prøve at fokusere på værdisættet om at have god tid, god mennesketid og prioritere det, der er meningsfuldt, det synes jeg helt klart, er et skridt i den rigtige vej, siger Lennart Petersen.

- Mine overvejelser, da vi skulle åbne det her sted, var, om vi var klar til det, om vi havde energien, og om det var det, vi ville. For jeg var godt klar over, at når København ville åbne igen, så ville Baby Babbo være supertravlt.

Babbo's Woods står klar med glamping, sauna, vildmarksbad og spiseoplevelser.
Babbo's Woods står klar med glamping, sauna, vildmarksbad og spiseoplevelser.

Men coronatidens nedlukninger og plads til eftertænksomhed gjorde, at timingen netop var den helt rette til at kaste sig over at realisere et naturhotel af denne kaliber:

- Der var mange ting, der gjorde, at det skulle være nu. Hvis vi gerne ville rykke på det og skulle gøre det, så skulle det være nu. Det er nu, vi har mulighed for at få folk med ud i naturen, og det er nu, vi skal prøve på at give dem den her oplevelse, inden hele rejseiveren starter igen med at tage til udlandet, siger Lennart.

Video: BABBO’S (2:6) - Body Bags og Booking-kaos

Naboens svigerfar havde et stykke skov til overs

Da de tre venner havde besluttet sig for, at de ville starte Babbo's Woods gik det op for dem, at de manglede et stykke land.

- Vi begyndte at søge, men det er ikke særlig nemt at finde nogen, der har skov. Men vores overbo på Baby Babbo kom ned en dag, hvor vi råbte og skreg og havde det sjovt. Jeg sagde til ham: ”Vi skal bruge noget skov.” ”Den fixer jeg”, svarede han. Og det gjorde han, fortæller Lennart.

- Så ringede han til sin svigerfar, der åbenbart er 83 år og ejer land og skov i hele Danmark. Ugen efter havde vi en aftale i hus, og så endte vi hernede.

Det var naboens svigerfar, der tilbød vennerne et stykke jord på Sydsjælland, hvor de kunne realisere deres drøm om at bygge et naturhotel.
Det var naboens svigerfar, der tilbød vennerne et stykke jord på Sydsjælland, hvor de kunne realisere deres drøm om at bygge et naturhotel.

Sammenhold, sauna og selvforsyning

Ambitionen er at skabe et hotel i naturen med en have, hvor man dyrker sine egne grøntsager og er fælles om at drive en restaurant.

- Det fedeste med det her projekt er, hvis vi kan blive 100 procent selvforsynende. At man kan bruge alting hele året rundt. Det er back to basic, men det er vel også det, der er oppe i tiden. At vi skal bruge det, vi har først, tage hånd om jorden og ikke bare købe alt færdigt. Vi skal lære, hvor det kommer fra, siger Alexandra.

Selvforsyning

Hotellets gæster kan sove i telte, komme tæt på grise og høns og gå i sauna, vildmarksbade og koldvandsbade.

- På vores køretur rundt i Danmark kunne vi se, at der var mange flere mennesker ude. Hver gang vi var ude i en skov eller på en vandreplads, var der folk, der havde sovet i shelters eller folk, der sov i telte. Det viser bare, at folk gerne vil Danmark, siger Lennart.

Derfor vil de tre iværksættere give danskerne en sand naturoplevelse, som ikke ruinerer dem økonomisk.

- Babbo's Woods er et naturhotel i skoven. Vi vil gerne lave et sted, hvor vi kan forbinde natur og luksus, uden at det skal være en vanvittig dyr oplevelse, siger Lennart.

- Vi vil gerne, at folk også skal opleve, hvor fedt det er at bruge alt det, man kan i naturen – specielt i foråret. Man kan bruge alle de små grøntsager, der kommer op og lave mad på grill, siger Alexandra.

Video: BABBO’S (3:6) - Massakren i Toiletskoven

Gæsterne skal kunne trække stikket

På storbyens restauranter er det ikke atypisk, at man ser de spisende gæster tjekke sin mobiltelefon, selvom de er ude at spise med kæresten eller familien. Men Babbo's Woods skal være et fredfyldt sted, som indbyder til at logge ud af sociale medier og forbigående teknologi.

quote Jeg vil gerne have, at det er et sted, hvor folk kan gå en tur i skoven uden at tage 1000 billeder af en blomst

Karen White

- For mig skal Babbo's Woods være et sted, hvor folk kan komme og tjekke fuldstændig ud fra omverdenen. Hvis folk skulle aflevere deres telefon i receptionen, kan de nemmere være nærværende. Jeg vil gerne have, at det er et sted, hvor folk kan gå en tur i skoven uden at tage 1000 billeder af en blomst, siger Karen.

Babbos woods telt

Man skal turde drømme

Maj måned bød desværre på en del regnvejrsdage, men nu går de tre venner en travl sommersæson i møde, og rigtig mange danskere har lagt det rødbedefarvet pas på hylden og har i stedet planer om at begive sig ud i det danske landskab.

- Det her projekt indebærer en masse arbejde, men jeg tror ikke, det bliver lige så meget som i København. Jeg tror, man kan træde et skridt tilbage, sætte det hele lidt på pause og nyde naturen. Stort set alle i restaurationsbranchen har problemer med deres kroppe, de har smerter i deres hænder eller rygge – jeg vil ikke humpe rundt som 30-årig, siger Karen.

- Jeg tror, det her er et skridt i den rigtige retning. Jeg skal ikke undervurdere, hvor meget arbejde der er i det her. Hvis man vil give folk en femstjernet oplevelse, kommer man ikke sovende til det – man skal stadig servicere folk. Men det er nemmere at servicere 30 mennesker, end det er på restauranten, hvor jeg laver dej på 130 kilo en lørdag morgen.

Video: BABBO’S (4:6) - Hagl, flis og hårde damer

Alexandra glæder sig, til de tre venner skal arbejde sammen om det nye projekt, de har kastet sig over.

- Vi stopper aldrig med at drømme. Der kommer altid noget nyt, som er spændende.

quote Vi stopper aldrig med at drømme. Der kommer altid noget nyt, som er spændende

Alexandra Ek

- Man skal turde drømme. Jeg synes til enhver tid, at man skal drømme stort og jagte det, man drømmer om. Man når det måske ikke 100 procent, men hvis man drømmer stort nok, når man mere, end hvis man drømmer mindre, afslutter Lennart.

Se alle afsnit af Babbo's her.

Om serien BABBO’S:

De tre venner Lennart Petersen, Karen White og Alexandra EK drømmer om at bygge et naturhotel midt i naturen og på den måde også trække dem selv back to basic fra det hektiske og hypede restaurationsmiljø i København, hvor de i flere år har lagt mere end 80 arbejdstimer om ugen.

Drømmen om naturhotellet Babbo’s Wood's er centreret om en restaurant som stedets hjerte, et spa-område fra Cold Hawaii, luksustelte, gourmetkaffe og langsomme processer. Alexandra er kok fra Veksjø i Sverige, mens Lennart og Karen er bagere fra henholdsvis Ribe og New Castle. De mødtes i det Københavnske restaurationsmiljø og har nu et bageri og en restaurant sammen i København.

Rykket til Sydsjælland og naturen er kommet efter corona-nedlukningen, hvor de tre venner købte en gul bus og kørte ud på oplevelser i Danmark sammen, da de var nødt til at lukke bageri og restaurant i København. Det fik dem til at genfinde glæden ved naturen, drømmen om en arbejdsuge med færre timer, langsomme processer og tid til nærvær.

De lejede derfor et stykke mark med skov ved Stensved uden for Vordingborg på Sydsjælland, og nu står de med 20 dage til at de første gæster tjekker ind den 27. maj 2021. Mon de når at stå klar med et luksuriøst naturhotel på bare 20 dage? Og mon optimismen og det gode venskab holder til tidspresset?

  • Lennart Petersen, 34 år, bager fra Ribe og ejer/forpagter af bageriet Babbo-ria og restauranten Baby Babbo sammen med Karen og Alexandra.

  • Karen White, 29 år, bager fra Newcastle, oplært i London og ejer/forpagter af bageriet Babbo-ria og restauranten Baby Babbo sammen med Lennart og Alexandra.

  • Alexandra Ek (Alex), 27 år, kok fra Veksjø i Sverige og ejer/forpagter af bageriet Babbo-ria og restauranten Baby Babbo sammen med Karen og Lennart.