17-årige William faldt ned fra klinten - lå og råbte på hjælp i flere timer

Søndag eftermiddag faldt tre personer ned fra Møns Klint. En af dem var 17-årige William.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag var William på 17 år på sheltertur sammen med to kammerater. Da de bevægede sig rundt på stien ved Møns Klint, skete der det, der ikke måtte ske. 

Læs også
Tre personer faldet ned fra klint
Læs også
Tre personer faldet ned fra klint

Der var for meget vand på den sti, de kom gående ad, til at de kunne fortsætte, så i stedet for gik de ud på den anden side af afspærringen. Og pludselig skred de ned ad klinten.

- Så begyndte jeg at panikke. Jeg kravlede længere og længere op, og så sad jeg fast i noget mudder, der var meget dybt. Så jeg måtte smide mine ting og lægge mig, forklarer William.

Og der lå han så rimelig længe, inden der skete noget:

- Jeg tror, der gik en time, før jeg fik hjælp. Jeg tror, jeg lå i alt to-tre timer derude.

William var den eneste af de tre venner, der sad fast i mudderet i flere timer, inden han fik hjælp til at komme fri.
William var den eneste af de tre venner, der sad fast i mudderet i flere timer, inden han fik hjælp til at komme fri. Foto: Per Rasmussen.

- Jeg var meget bange

Da William var faldet ned fra klinten, råbte han på hjælp, men ingen hørte ham. Derfor gik der flere timer, før han fik hjælp. Heldet tilsmilte ham, og nogle forbipasserende turister hørte hans nødråb.

- Jeg var meget nervøs for, hvad der skulle til at ske. Det er man jo. Jeg var bange. Jeg troede ikke, der ville komme nogen, og jeg havde heller ikke noget signal på min telefon, siger William.

Anmeldelsen kom hos politiet klokken 13.38.

quote Jeg troede ikke, der ville komme nogen, og jeg havde heller ikke noget signal på min telefon

Willliam, 17 år

To personer kom ifølge politiet selv ned på stranden, mens én person, nemlig William, måtte reddes op fra skrænten. Alle tre venner slap dog med skrækken og uden skader.

- Jeg vil gerne sige tusind tak til alle dem, der hjalp mig op. Det betyder meget, siger William. 

Politi og redningsmandskab måtte søndag eftermiddag rykke ud til Møns Klint, da de fik en melding om, at tre drenge var faldet ned fra klinten.
Politi og redningsmandskab måtte søndag eftermiddag rykke ud til Møns Klint, da de fik en melding om, at tre drenge var faldet ned fra klinten. Foto: Per Rasmussen.

17-årige William har en helt klar opfordring til andre, der nu begiver sig ud på eventyr eller sheltertur på Møns Klint:

- Lad være med at tage den samme rute. Lad vær med at prøve på noget, I ikke kan.