Kælketure med udsigt til store grantræer og æblekagebagning med en savnet bedsteforælder.
Det blev inspiration til den dessert, der sikrede Olivia Thorbek Jensen sejren til Sol over Gudhjems konkurrence for unge kokke.
Olivias dessert er en af de bedste, jeg nogensinde har smagt.
- Det gik først op for mig flere dage senere, at det ikke bare var en drøm, siger Olivia Thorbek Jensen og tilføjer:
- Især fordi det er nogle sindssygt dygtige mennesker, jeg har været oppe imod.
Sent søndag aften kunne det offentliggøres, at Olivia Thorbek Jensen havde vundet dette års udgave af kokkekonkurrencen, Rising Star, der blev afholdt på Bornholm.
Det 26-årige kokketalent med særlig interesse for det søde køkken var den af de fire deltagere, der imponerede dommerne mest.
Det var dog en dessertservering med en helt speciel sammensætning af pandekage, chokolademousse og æblekompot, der blev altafgørende.
- Desserten blev til ud fra mine bedste barndomsminder. En hvid chokolademousse blev formet som en kælkebakke, mens gran blev benyttet som pynt, siger Olivia Thorbek Jensen, der er opvokset i Ubby ved Kalundborg.
Kamp om sejren
Deltagerne i konkurrencen lå efter første del af konkurrencen tæt på hinanden i point. Olivia Thorbek Jensens hovedret endte i den tunge ende på en delt sidsteplads.
Hovedretten bestod af lynstegt blæksprutte med grillet kål og letrøget ostesauce.
- Jeg valgte at lægge et stort fokus på min dessert, siger Olivia Thorbek Jensen.
Selvom Olivia Thorbek Jensen ikke scorede top point med sin hovedret, formåede hun at komme stærkt igen i den andel halvdel af konkurrencen – her var det nemlig desserten, der var i fokus.
Ifølge en af konkurrencens dommere Francis Cardenau var det ikke kun selve smagen af Olivia Thorbek Jensens dessert, som dommerne fandt interessant.
- Til desserten var en lille bog, hvor man kunne læse om desserten. Her havde hun udfoldet alle sine følelser, så man kunne mærke hendes kærlighed til retten, siger Francis Cardenau.
Dessertserveringen var ifølge ham en helt speciel oplevelse.
- Olivias dessert er en af de bedste, jeg nogensinde har smagt, konstaterer dommeren.
Pengepræmien må vente
Før Olivia Thorbek Jensen deltog i kokkekonkurrencen, var hun ansat på Støvlet Kathrines Hus i Sorø.
- Hos Støvlet Kathrines Hus har de givet mig lov til at træne i deres køkken, smagt på mine retter og givet mig troen på, at det hele nok skulle gå, siger Olivia Thorbek Jensen.
Hendes plan er at vende tilbage til sin stilling efter marts. Først skal hun dog en tur forbi Bocuse d’Or, der er det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst.
Det er også først efter konkurrencens afslutning, at hendes pengepræmie skal tages i brug.
Ifølge Olivia Thorbek Jensen ved hun allerede, hvad checken med de 20.000 kroner skal bruges på.
For efter at have serveret alt fra lynstegt blæksprutte til grillede pandekager for dommerne, er det nu hendes tur til at blive serviceret.
- Pengene skal bruges på forkælelse. Jeg vil tage mine venner og min familie med ud at spise, siger Olivia Thorbek Jensen.