Politiet anholder person efter MDMA-dødsfald - sigtet for uagtsomt manddrab

Politiet har anholdt og sigtet en 18-årig mand for uagtsomt manddrab, efter en 16-årig dreng i nat døde af at have taget MDMA.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 18-årig mand er anholdt og sigtet for uagtsomt manddrab, efter en 16-årig dreng fra Dianalund i nat afgik ved døden.

Den 16-årige havde indtaget stoffet MDMA.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

MDMA's effekt og bivirkninger

Efterlod afdød i hjælpeløs tilstand

Politiet mener altså, at det var den 18-årige, som gav stoffet til drengen.

- Han (den 18-årige, red.) efterlader, efter politiets opfattelse, den afdøde i hjælpeløs tilstand, står der i pressemeddelelsen.

Den anholdte bliver netop nu fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster. Forhøret foregår for lukkede døre af hensyn til efterforskningen, og fordi der ifølge politiet kan være flere medgerningsmænd derude.

Den 18-årige er ifølge TV ØST's reporter på stedet sigtet for at have overdraget "ikke under ét gram MDMA" til den afdøde dreng.

Den sigtede nægter sig skyldig.

Blev fløjet til Rigshospitalet

Den 16-årige dreng blev omkring klokken 2 i nat fløjet til Rigshospitalet, fordi han ikke var til at få kontakt med efter at have indtaget stoffet. Her afgik han ved døden.

I første omgang sagde politiet, at det var et ukendt stof, den unge mand havde taget, men kort efter klokken 11 lørdag formiddag bekræfter de, at der er tale om MDMA.

MDMA er også kendt som ecstasy, og stoffet har tidligere været meget omdiskuteret, efter 15-årige Adam Buk fra Haslev i februar døde efter at have indtaget netop dét stof.

Efterfølgende blev en 17-årig mand kendt skyldig i uagtsomt manddrab ved Retten i Næstved, fordi han den 2. februar solgte et gram MDMA til Adam Buk og hans ven Matti Frey Olsen. Han blev idømt et halvt års betinget fængsel og kunne undgå at komme bag tremmer ved at udføre 120 timers samfundstjeneste.

En anden 17-årig dreng var også tiltalt for uagtsomt manddrab i sagen, fordi han overleverede stoffet til den mellemmand, som senere solgte MDMA til Adam Buk. Han blev frifundet for uagtsomt manddrab, men fik fire måneders fængsel for at sælge narko.

quote Jeg er knust og håber virkelig, I vil tage dette alvorligt, inden byen bliver ramt af endnu en tragedie

Kim Christensen, far til den afdøde dreng

Adam Buk blev dårlig af stoffet og lå i koma i to uger, indtil han afgik ved døden.

Far advarer på Facebook

Efter den 16-årige dreng fra Dianalund i nat har mistet livet på grund af MDMA, har hans far, Kim Christensen, delt en advarsel og opfordring i Facebook-gruppen 4293 Dianalund og på sin egen profil.

- Jeg er knust og håber virkelig, I vil tage dette alvorligt, inden byen bliver ramt af endnu en tragedie. Tal med jeres unge mennesker, skriver han blandt andet.

Faren henvender sig også direkte til unge mennesker, som kunne være fristet af at prøve stoffer:

- Må hans (sønnens, red.) alt for korte liv ikke nok være med til, at I tænker jeg om en extra gang 
Og sætter en stopper for dette livsfarlige indtag.

Politiet advarer i forbindelse med dødsfaldet om, at der kan være farlige stoffer i omløb i området omkring Dianalund og Sorø.

Artiklen er opdateret
Clock27. okt 2018, kl. 14:15
Artiklen er opdateret med oplysninger om, at grundlovsforhøret foregår for lukkede døre, og at den sigtede nægter sig skyldig.