Vintervejr giver travlhed hos automekaniker - telefonen har kimet hele dagen

Dækcentrene har ekstra travlt mandag, efter landskabet hen over weekenden er blevet klædt i hvidt flere steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I takt med at sneen og de lave temperaturer har ramt regionen og påvirket trafikken, har mekanikerne fået mere sved på panden. De bliver nemlig i skrivende stund kimet ned af halvdesperate danskere, der gerne vil bestille en tid til at få skiftet til vinterdæk.

Og telefonen har været rødglødende siden i morges. Det fortæller et autoværksted i Slagelse blandt andet.

- Jeg kunne godt se, da jeg stod op klokken 05.45 i morges, som jeg plejer, at det var blevet flot hvidt derude. Så vidste jeg godt, hvad der skulle ske. Telefonen har kimet siden i morges med kunder, der vil have skiftet hjul, siger Denis Bertelsen, indehaver af Denis Auto Aps i Slagelse.

- Der er nogle, der slet ikke har været forberedt på, at det blev vinter. Så der har været tryk på hele formiddagen - og som I kan høre i baggrunden, ringer den stadig. Fra panikslagende folk, der ikke kan komme på arbejde, og er forskrækket over, at det er blevet vinter igen.

quote Telefonen plejer ikke at starte med at ringe så tidligt, men i dag var der panik på - det kunne vi godt høre

Denis Bertelsen, indehaver af Denis Auto Aps i Slagelse

Indehaveren af Denis Auto forudser, at der bliver travlt hele ugen. Lige nu er der ingen ledige tider til hjulskifte resten af ugen.

- Vi kan se i vores kalender, at der er booket op til og med torsdag. Så vil man have hjul på, så er det noget med, at man skal sætte sin bil her og prøve, om man kan undvære den et stykke tid, så skal vi nok se, om vi kan proppe det ind. Faste tider har vi ikke.

Fra rekordvarmt til bidende koldt på én uge

Ifølge indehaveren af Denis Auto Aps er det ikke første gang, at vinterens ankomst kommer bag på bilisterne, men i år er det dog værre, end det plejer at være.

- Den har kimet hele tiden. Telefonen plejer ikke at starte med at ringe så tidligt, men i dag var der panik på - det kunne vi godt høre, lyder det fra Denis Bertelsen.

- Det er blevet vinter igen. Vi har det samme problem hvert eneste år. Men den var helt gal her til morgen.

Også i weekenden har der været pres på, fortæller automekanikeren.

- Så kommer de også med deres flade batterier, fordi der nu har været frost et par dage, og de har holdt stille. Der har været tryk på, det må man sige.

- Der er virkelig travlt i dag, fortæller indehaveren af Denis Auto Aps, Denis Bertelsen, som siden i morges er blevet kimet ned af desperate bilejere, der ringer for at bestille tid til at få skiftet til vinterdæk.
- Der er virkelig travlt i dag, fortæller indehaveren af Denis Auto Aps, Denis Bertelsen, som siden i morges er blevet kimet ned af desperate bilejere, der ringer for at bestille tid til at få skiftet til vinterdæk. Foto: Google Maps - udsnit lavet af Emilie Grav - TV2 ØST

På blot en uge er vejret gået fra rekordvarmt til bidende koldt.

Vinteren har nemlig i den grad meldt sin ankomst de seneste dage med både sne og frost. Nogle steder er der faldet op imod 20 centimeter sne.

Derudover har det været decideret iskoldt med dagtemperaturer omkring frysepunktet. Og særligt søndag blev en af de helt kolde dage.

Mekanikerne har voldsomt travlt i dag, efter vinteren er kommet til landet. Nu skal alle have skiftet hjulene på bilen, så der er klar til vinterføre.
Mekanikerne har voldsomt travlt i dag, efter vinteren er kommet til landet. Nu skal alle have skiftet hjulene på bilen, så der er klar til vinterføre. Foto: Google Maps - udsnit lavet af Emilie Grav - TV2 ØST

Dækside var så overbelastet, at den gik ned

Hos dækcentret i Slagelse fortæller de, at der har været tryk på mandag morgen, når de selv skulle bestille dæk hjem.

- Jeg havde nogle håndværkere, der kom og skulle bruge vinterhjul, for de kunne ikke komme rundt nogle steder. Vi har en dækside, som er en af nordens største dækvirksomheder, hvor vi handler vores dæk og fælge. Den side var så overbelastet, så vi slet ikke kunne komme ind og se, hvilke dæk de havde, og bestille dæk, siger Denis Berelsen.

Normalt lukker Denis Auto Aps omkring klokken 16.00, men i dag lukker biksen først omkring klokken 18.00.

- Jeg har flere, der har meldt deres ankomst og sætter bilerne, så for at vi ikke skal komme bagefter i morgen, holder vi længere åbent. Vi har også almindeligt servicearbejde i dag, og dem har vi booket for længe siden, så det er vi nødt til at få klaret først, siger indehaveren.

- Jeg må tage lidt ekstra - og drengene giver den også en ekstra skalle med, hvad de kan nå.

FDM anbefaler, at man som tommelfingerregel skifter til vinterdæk i oktober, eller når temperaturen ligger under + 7 grader.
FDM anbefaler, at man som tommelfingerregel skifter til vinterdæk i oktober, eller når temperaturen ligger under + 7 grader. Foto: Google Maps - udsnit lavet af Emilie Grav - TV2 ØST

Der er ikke lovkrav om brug af vinterdæk i Danmark, men FDM anbefaler, at du kører med vinterdæk i vinterføre. Det er tilladt at køre med pigdæk i Danmark fra 1. november til 15. april.

FDM anbefaler, at man som tommelfingerregel skifter til vinterdæk i oktober, eller når temperaturen ligger under + 7 grader.


Nyhedsoverblik