Knivbevæbnet spritbilist stjal bil og truede med jagtgevær

Tirsdag morgen modtog en ung mand en lang række sigtelser for sin opførsel i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 20-årig mand fra Skælskør opholdt sig på den helt forkerte side af loven i mere end én forstand i Korsør tirsdag morgen.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi fik en anmeldelse om, at en bilist havde kørt yderst uhensigtsmæssigt omkring Korsør. Blandt andet havde han lavet flere håndbremsevendinger på Gamle Banegårdsplads, og flere vidner havde set føreren gå rundt med en kniv, mens han råbte, at han også havde et jagtgevær.

quote Der er ikke tale om vanvidsbilisme, for hans promille er ikke over to

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politiet kørte mod stedet, hvor de fandt bilen på banegårdspladsen. Den 20-årige var løbet ad Tårnborgvej til Kongebroen, hvor han blev anholdt kl. 8:10.

Artiklen fortsætter under videoen:

Det er langt fra første gang, der sker farlig kørsel i Korsør. TV2 ØST fik i august 2020 optagelser fra området omkring Tårnborgvej i Korsør, der viser adskillige eksempler på ulovlig og farlig kørsel.

På stedet fik han foretaget en test, der skulle fastslå, om han var påvirket af alkohol. Testen viste, at hans promille var over det tilladte på 0,5.

- Der er ikke tale om vanvidsbilisme, for hans promille er ikke over to, lyder det fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, der dog ikke kan oplyse mandens præcise promille. 

Flere sigtelser

Udover at blive sigtet for kørsel i påvirket tilstand medførte begivenhederne tirsdag morgen også en række andre sigtelser for den 20-årige.

På stedet blev der fundet en køkkenkniv, som gav en sigtelse for overtrædelse af knivloven. Hans opførsel medfører desuden en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Læs også
Vanvidsbilister hærger vejene i Korsør – borgere kræver handling
Læs også
Vanvidsbilister hærger vejene i Korsør – borgere kræver handling

Derudover modtog han en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven og en sigtelse for brugstyveri, da den 20-årige havde kørt bilen uden tilladelse fra ejeren.  

Problemer med vanvidsbilisme i Korsør

Færdselspolitiet har tidligere haft øjnene stift rettet mod blandt andet Korsør i forbindelse med uhensigtsmæssig kørsel i byen.

I september 2020 havde politiet i løbet af halvanden time målt 24 bilister, der kørte mere end det tilladte.

En anden kontrol fangede en vanvidsbilist, der kørte 106 kilometer i timen på en strækning, hvor det er tilladt at køre 50 kilometer i timen. 

Aktionen medførte også en sigtelse til én, der valgte at overhale højre om i stedet for venstre om.   

Den 31. marts i år trådte en skærpelse af straffen for vanvidskørsel i kraft. Den betyder, at politiet nu har mulighed for at slå hårdere ned på vanvidsbilister og bedre muligheder for at beslaglægge bilen, selv hvis føreren ikke ejer den.

Definition af vanvidskørsel

  • Spirituskørsel med en promille over 2,00.

  • Kørsel, der resulterer i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Det er omfattet af straffelovens § 241, 2. pkt.

  • Kørsel, der uagtsom forvolder betydelig skade på nogens legeme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder. Det er omfattet af straffelovens § 249, 2. pkt.

  • Kørsel, der forsætlig forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed. Det er omfattet af straffelovens § 252.
  • Særlig hensynsløs kørsel.
  • Kørsel med en hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent ved kørsel med over 100 km/t.

  • Kørsel med mindst 200 km/t uanset hastighedsgrænsen.

Kilde: Udspillet "Vanvidskørsel skal stoppes", Justitsministeriet, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.