Vanvidsbilister hærger vejene i Korsør – borgere kræver handling

Over 600 borgere er gået sammen for at få sat en stopper for ulovlig og farlig kørsel i Korsørs gader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vanvittige overhalinger, høj fart og biler, der kører den forkerte vej rundt i rundkørsler, er hverdag på vejene i det nordlige Korsør.

Det fortæller Mira Nielsen, der er en af de 600 borgere fra byen, der vil have sat en stopper for den vanvittige kørsel.

- Der bliver overhalet den forkerte vej i rundkørslen, der bliver overhalet over fuldt optrukket linje, så det er rigtig farlig kørsel, man ser, fortæller hun.

quote Det er et stort problem, for tit er det ved at ende galt

Mira Nielsen, Korsør

- Det er et stort problem, for tit er det ved at ende galt, siger Mira Nielsen.

Hun har selv prøvet at blive chikaneret af en af de bilister, der kører vildt og uforsvarligt i området.

- Jeg får fingeren, der bliver dyttet, og så når vi faktisk den rundkørsel, der er bag ved mig, og så vælger han simpelthen at tage den forkerte vej rundt i rundkørslen og råbe ud ad vinduet, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mira Nielsen har selv prøvet at blive chikaneret af bilister, der kører vildt og uforsvarligt.
Mira Nielsen har selv prøvet at blive chikaneret af bilister, der kører vildt og uforsvarligt. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Ønsker mere politi i området

Det er i området mellem Tårnborgvej, Kongebroen, Halsskovvej og Motalavej, der er problemer med den vanvittige kørsel.

Borgere, der til dagligt færdes der, har dannet en gruppe på Facebook, som i skrivende stund har over 600 medlemmer, hvor de sammen ønsker at få stoppet vanvidskørslen i byen.

Mira Nielsen er en af dem, og hun ville ønske, at der var mere politi tilstede i området, som kan gøre noget ved den ulovlige kørsel.

- Jeg ved godt, at politiet ikke har så mange ressourcer, men man kan tydeligt mærke forskel, hvis der er mere politi her i byen i forhold til, hvis der kun er en patruljevogn, siger hun.

En bil suser forbi og kører op på fortorvet. 
En bil suser forbi og kører op på fortorvet.  Foto: privatoptagelser

Ifølge nogle af de borgere, TV2 ØST har været i kontakt med, er politiet ikke i Korsør på de rigtige tidspunkter.

- Vi tilrettelægger selvfølgelig også de hastighedskontroller i forhold til, hvor mange vi nu får ind, og det kan da godt være, at lige den konkrete episode, du nævner der, at der skulle man måske have sat målingen op på et andet tidspunkt, men vi er selvfølgelig altid åbne over for det, hvis borgerne henvender sig, siger politiinspektør Tom Trude.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har modtaget henvendelserne fra borgerne, og de vil nu sætte oftere ind i byen.

De opfordrer dog stadig borgerne til at registrere, hvilke biler det er, der kører for hurtigt og vildt på vejene i Korsør.

- Vi vil stadig opfordre borgerne til at ringe til os, lige så snart de konstaterer det her og gør sig nogle gode observationer, siger Tom Trude.

Udvalgsformand: Det skal vi ikke finde os i

TV2 ØST har fået optagelser fra området omkring Tårnborgvej, der viser adskillige eksempler på ulovlig og farlig kørsel, og vi har vist klippene til formanden for kommunens trafiksikkerhedsudvalg.

- Vi har grupper, som man jo altid har haft, som gør nøjagtigt, hvad de har lyst til, det skal vi selvfølgelig ikke finde os i som borgere, siger Flemming Erichsen (S).

I Slagelse Kommune er man godt klar over, at nogle bruger byen som deres egen racerbane.

- Jeg tror kun, der er en vej, og det er at lave trafik-chikaner, altså at sørge for, at man ikke kan køre for langt lige ud og for stærkt, siger han.

Borgere bliver truet

Mira Nielsen forsøgte en dag at henvende sig til en bilist, der spærrede hende på vejen, og svaret var kontant.

- Hvis jeg havde et problem, så skulle de nok komme forbi og sætte mig på plads, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

På mandag skal politikerne i Slagelse Kommune holde møde, hvor vanvidskørslen er på dagsordenen.
På mandag skal politikerne i Slagelse Kommune holde møde, hvor vanvidskørslen er på dagsordenen. Foto: privatoptagelser

Og flere af de borgere, der er vil have den vanvittige kørsel stoppet, har ikke lyst til at stille sig frem med navn og billede for at fortælle om problemet. For det kan få konsekvenser.

- Selvfølgelig så skal man passe på sig selv, fordi man har jo set, hvad folk har oplevet med smadrede bilruder og det ene og det andet, fordi de har sagt deres mening, men jeg synes også bare, det er vigtigt at komme frem og fortælle, hvad der sker her i byen, fordi ellers kan vi heller ikke få sat en stopper for det, siger Mira Nielsen.

Mandag den 31. august vil Trafiksikkerhedsudvalget i Slagelse Kommune tage problemet op og samtidig se på en løsning.