Frisør om åbning i morgen: - Det er lige i sidste øjeblik, de kommer med tingene

Frisøren Art By Berth i Skælskør er klar til at slå dørene op til sin salon i morgen. Indehaveren vil følge myndighedernes retningslinjer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag morgen kan frisørerne igen finde saksen frem og de langhårede danskere kan igen få klippet lokkerne. Torsdag nat blev folketingets partier enige om en aftale, som åbner flere dele af Danmark.

Aftalen betyder blandt andet, at de såkaldte liberale erhverv, som frisører, massører, tatovører, nu kan åbne igen.

quote De siger, vi ikke skal tvangsåbne, men jeg synes, det er lige i sidste øjeblik, at de kommer med tingene

Louise Berth, frisør fra Beauty Art By Berth i Skælskør

Søndag eftermiddag har Erhvervsministeriet afholdt pressemøde om de nye retningslinjer, før genåbningsdagen.

- Der er ikke rigtig kommet noget konkret nyt, men jeg tænker umiddelbart med lidt sund fornuftigt, er vi i hvert fald klar til en åbning i morgen ud fra det, der er blevet sagt, siger Louise Berth, frisør fra Beauty Art By Berth i Skælskør.

- Jeg synes måske godt, de kunne være kommet med noget mere konkret og nogle direkte retningslinjer, men det kan vi så se på senere på dagen.

Frisør: Godt jeg ikke har 10 ansatte, jeg skal vejlede

På dagens pressemøde fortalte erhvervsministeren blandt andet, at hvis man ikke føler, man er klar til at åbne endnu, så er man ikke tvunget til det.

- Jeg tror alle kan huske, at beslutningen om genåbningen af Danmark blev præsenteret fredag, sagde erhvervsminister Simon Kollerup.

- Det er jo ikke sådan, at man skal åbne i morgen, hvis man føler, at man har brug for en dag ekstra til at gøre sig klar, lød det fra erhvervsministeren.

Men hvis man som erhvervsdrivende har flere ansatte, har man ikke meget tid til at følge op på myndighedernes udmelding.

- De siger, vi ikke skal tvangsåbne, men jeg synes, det er lige i sidste øjeblik, at de kommer med tingene. Jeg er bare glad for, at jeg kun er én frisør her, så det kun er mig selv og mine kunder, jeg skal tage hensyn til og ikke har 10 ansatte, jeg skal kunne rådgive og vejlede, for det ville jeg ikke kunne.

Artiklen fortsætter efter billedet.

 
  Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Har købt ekstra udstyr

Frisør Louise Berth har købt flere frisørkapper og engangshandsker, men hun har ikke investeret i mundbind. Dog har hun forsøgt så vidt det er muligt at gøre salonen klar til igen at tage imod kunder.

quote Det er jo ikke sådan, at man skal åbne i morgen, hvis man føler, at man har brug for en dag ekstra til at gøre sig klar

Erhvervsminister Simon Kollerup på dagens pressemøde

- Her hos os har vi en ventebænk, men den bliver fjernet, og så kommer folk til at vente udenfor. Så det er jo godt, at der er godt vejr i øjeblikket, siger Louise Berth.

- Senere i dag kommer min negleteknikker og massør herned, og så skal vi lægge planer for, hvordan vi skal gribe det an, når vores kunder kommer i morgen.

Hun er fortrøstningsfuld og tror på, at de i salonen kan overholde retningslinjerne og skabe et trygt miljø for deres kunder.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at tage imod mine kunder og bare komme i gang igen.

De nye retningslinjer: