Genåbning får smilet frem hos frisøren og kørelæreren: - Vi kan ikke få armene ned

Frisør Bettina Nielsen og kørelærer Janus Worm kan ikke vente til mandag. For der må de igen åbne deres livsværk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Janus Worm tænder støvsugeren og går i gang med at støvsuge sin bil.

Det er fredag, og han er ét stort smil. Ikke over, at weekenden er om hjørnet – nej, han glæder sig faktisk, til den er forbi.

For på mandag må han igen åbne sin køreskole i Haslev, Ren Trafik.

Natten til fredag nåede regeringen og et bredt flertal af de andre partier til enighed om en aftale, der åbner Danmark yderligere op. Aftalen omfatter dele af retssystemet og visse liberale erhverv, som har været lukket ned for at mindske spredningen af coronavirus. Et af de erhverv er køreskolerne.

Janus Worm fik den glædelige nyhed, da han kiggede på sin telefon fredag morgen. Der lå 21 beskeder i hans indbakke og de sædvanlige morgennyheder, han får på sin mobil.

- Og så gik det op for mig, at nu må vi altså gå i gang. Så fik jeg faktisk lidt stress på, men det er lækkert. I dag kalder jeg mig den gladeste kørelærer overhovedet, siger han.

Kunder ringer udenfor åbningstiden

Bettina Nielsen fra Sorø fik også travlt tidligt fredag morgen, da hun fandt ud af, at hendes erhverv, frisørgerningen, også må åbne igen på mandag.

- Jeg havde ikke forventet, at kunderne ville ringe udenfor åbningstid. Vi åbner jo normalt først klokken ni, men der var run på. De kunder, der står til efter den 10. maj, vil gerne have en tid nu, siger hun.

Det er gode nyheder i den midtsjællandske frisørsalon, AcaPella, for det så sort ud, da TV2 ØST besøgte hende den 7. april, hvor statsminister Mette Frederiksen kunne meddele, at den første genåbning ikke gjaldt blandt andre frisører.

- Tårerne kom frem. Jeg sad og hylede hele natten. Det er uvisheden. Det er ens liv. Næste år har jeg været selvstændig i 25 år. At se det hele smuldre mellem fingrene på én, lød de brutale ord.

Artiklen fortsætter under videoen

 

Nu er smilet fremme igen, og Bettina Nielsen er i gang med at skaffe alt fra håndsprit til handsker. Hun savner nogle klare retningslinjer for, hvordan man driver frisør midt i en coronakrise. Men mest af alt fylder glæden.

- Jeg glæder mig helt vildt. Pigerne glæder sig også. Vi kan ikke få armene ned, siger hun.

Glæder sig til at trille på landevejen

Også Janus Worm venter på klare retningslinjer for, hvordan man må være kørelærer i en coronatid.
Men han er klar med håndsprit og en slagplan.

- Jeg vil under alle omstændigheder sørge for afstand mellem eleverne, og den mulighed har jeg, når lokalet er så stort, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet. 

 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Han ser frem til at trille ud på landevejen med sine elever igen.

- Jeg glæder mig bare til at sige, at vi skal til højre ved første sidevej. Det bliver meget rart, siger Janus Worm.

Ifølge Erhvervsministeriet har mere end 36.000 selvstændige og freelancere søgt om økonomisk hjælp, mens coronakrisen har stået på.