¨

Fuldt hus til stort borgermøde om udrejsecenter: - Det er en frygtelig dårlig beslutning

00:43

Over 700 borgere er mødt op til et stort debatmøde om det kommende udrejsecenter på Lindholm.

430 stole var stillet op til interesserede borgere før aftenens debatmøde om det kommende udrejsecenter på Lindholm. Men det skulle vise sig ikke at være nok.

I tiden frem til klokken 19, hvor borgermødet gik i gang, strømmede det til med mennesker, og der måtte hentes ekstra stole.

Jeg er her, fordi jeg synes, det er en frygtelig dårlig beslutning, der er truffet inde på Christiansborg. Det kommer ikke til at fungere

Vibeke Hellmann, Orehoved

Arrangøren vurderer, at over 700 borgere er mødt op for at høre, hvad ni folketingspolitikere har at sige til beslutningen om at gøre Lindholm til hjemsted for kriminelle, udviste udlændinge.

Én af de fremmødte er Vibeke Hellmann fra Orehoved på Falster, som er medlem af Guldborgsundlisten, men ikke sidder i kommunens byråd.

- Jeg er her, fordi jeg synes, det er en frygtelig dårlig beslutning, der er truffet inde på Christiansborg. Det kommer ikke til at fungere. For det første er det dyrt, og for det andet flytter man bare problemet fra Jylland og over til os, siger hun til TV ØST.

- De kriminelle, der kommer herover, kan jo sagtens komme væk fra Lindholm, og så kan de meget nemt komme til København. De kan blive væk og skabe utryghed. Jeg er nervøs for, hvad det vil gøre for vores område.

Artiklen fortsætter under billedet...

Vibeke Hellmann fra Falster er en af de fremmødte til aftenens møde. Foto: Line Strand - TV ØST

Ikke godt for lokalområdet

En anden af de fremmødte er Per Møller fra Nyord. For ham har Lindholm en ganske særlig betydning – han har nemlig tidligere arbejdet på øen.

- Jeg synes, det er lidt spændende, hvad min gamle arbejdsplads skal bruges til, siger han.

Er Lindholm overhovedet egnet til beboelse?

- Nogle af husene kan godt laves om, så de kan bruges til beboelse. Men laboratoriehusene og staldene kan jeg ikke lige se for mig blive brugt til det. Men det kommer selvfølgelig an på, hvor store krav man stiller til det, der skal være derovre.

Artiklen fortsætter under billedet...

Per Møller kan både se fordele og ulemper ved et udrejsecenter på Lindholm. Foto: Line Strand - TV ØST

Han kan både det gode og det dårlige ved at have et udrejsecenter, der på det nærmeste ligger i hans baghave.

- Det er svært at sige, om det er en god idé. I forhold til arbejdspladser er det jo rigtig godt for vores område, men ideen om at have sådan nogle rigtig slemme drenge her, det er ikke godt for området, siger han.

Jeg forventer at blive klogere på, hvilken vej pilen peger. Men jeg tror ikke, den peger på andet, end at det bliver, som regeringen gerne vil have det

Per Møller, Nyord

- Beslutningen er truffet

Per Møller er mødt op til aftenens møde for at blive klogere på lokalområdets fremtid.

- Jeg forventer at blive klogere på, hvilken vej pilen peger. Men jeg tror ikke, den peger på andet, end at det bliver, som regeringen gerne vil have det, siger han.

Heller ikke Vibeke Hellmann tror, at aftenens møde kommer til at ændre på regeringens planer om, at Lindholm fra 2021 skal bruges som udrejsecenter.

- Jeg tror, at beslutningen er truffet. Men man kan jo håbe, at de vil tænke lidt over, hvad der kommer frem i aften. Og ellers kan man jo håbe, at der kommer et valg. Så kan det være, at de kan omgøre beslutningen, siger hun.

02:01

En tredje fremmødt til aftenens møde er Janne Bygebjerg fra Kalvehave.

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App